image

Duizenden foto's kinderen gestolen bij speelgoedfabrikant

dinsdag 1 december 2015, 13:44 door Redactie, 3 reacties

Bij de inbraak bij de Chinese speelgoedfabrikant VTech zijn niet alleen de gegevens van 4,8 miljoen volwassenen en ruim 200.000 kinderen gestolen, maar ook foto's en chatgesprekken van duizenden kinderen en hun ouders. Dat meldt Vice Magazine, dat door de hacker van VTech werd getipt.

Naast accountgegevens vond de hacker op de servers nog meer gevoelige informatie. Het gaat om gegevens die van Kid Connect afkomstig zijn, een dienst waarmee ouders via hun smartphone met de VTech-tablet van hun kinderen kunnen communiceren. Daarbij worden zowel kinderen als ouders aangeraden om een foto voor het profiel te maken. Op de server werden tienduizenden foto's van kinderen en volwassenen aangetroffen. Een kleine 4.000 foto's deelde de hacker met Vice Magazine.

Om hoeveel unieke personen het gaat is echter onbekend. In totaal wist de hacker 190GB aan foto's te downloaden. Kid Connect had 2,3 miljoen gebruikers. Naast de foto's stonden erop de server ook chatgesprekken van ouders en hun kinderen, alsmede audiobestanden van kinderen. In bijna alle gevallen kunnen de foto's, chatgesprekken en opnames worden herleid aan specifieke gebruikersnamen. Vanwege de inbraak heeft VTech inmiddels verschillende diensten offline gehaald.

Reacties (3)
01-12-2015, 15:51 door Anoniem
Waarom worden chatgesprekken en audiobestanden überhaupt door vtech opgeslagen ? Opslaan om het opslaan?
01-12-2015, 22:42 door Anoniem
Omdat informatie geld is.
02-12-2015, 10:04 door Anoniem
Eigenlijk moet zo'n hacker zich schamen. Bij een bedrijf dat zo slecht beveiligd is, inbreken, is niet erg eervol. Anderzijds, VTech moet zich natuurlijk vooral schamen. Beveiligen is geen rocket science, de normale maatregelen waren niet goed genomen, en het is vooral een kwestie van geld. Met een pentestje hadden ze dit zelf al geweten en op kunnen lossen. Miljoenen willen verdienen maar niet een paar tienduizend mille uit willen geven aan elementaire beveiliging. Ze zijn het doodschoppen niet waard (dit is een citaat van een Vogoniër, overigens, en geen bedreiging).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.