image

Tor vraagt om donaties in de vorm van geld en tweets

woensdag 2 december 2015, 13:54 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-12-2015, 17:02

Onlangs kondigde het Tor Project voor het eerst een donatiecampagne aan, maar naast geld wordt er ook aandacht en mond-tot-mondreclame gezocht. Via het Tor-netwerk kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken. Ook wordt een deel van het verkeer versleuteld, zodat bijvoorbeeld de internetprovider niet kan zien welke websites er worden bezocht.

Volgens Roger Dingledine van het Tor Project is Tor nog altijd het beste systeem ter wereld tegen grote tegenstanders zoals overheden. "Maar tegenwoordig hebben de aanvallers meer budget dan de verdedigers", zo merkt hij op. Volgens Dingledine zijn er dan ook verschillende vlakken om Tor te verbeteren. Zo moet het netwerk meer gebruikers aanspreken en ook voor meer gebruikers geschikt worden. "We willen laten weten dat Tor voor iedereen geschikt is", stelt Dingledine.

De plannen van het Tor Project vereisen onder andere voldoende financiële middelen. Op dit moment ontvangt het Tor Project de meeste inkomsten van de Amerikaanse overheid. Om onafhankelijker van deze overheidssteun te zijn is er nu voor het eerst een donatiecampagne gestart. "Tor heeft wereldwijd miljoenen gebruikers en als veel gebruikers al een klein beetje doneren zal dit voor een levensvatbaar Tor zorgen", schrijft Dingledine.

Het is echter niet alleen geld dat het Tor Project zoekt. Tor-gebruikers die het anonimiteitsnetwerk willen steunen kunnen de wereld ook laten weten dat ze Tor gebruiken, bijvoorbeeld via tweets met de hashtag #SupportTor. Een andere bijdrage van gebruikers kan zijn om te tweeten over wat Tor voor hen betekent. De donatiecampagne kan dan ook als bewustzijnscampagne worden gezien, besluit Dingledine.

Reacties (1)
02-12-2015, 15:28 door Anoniem
Mond-tot-mond, anders wordt het wel heel klef.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.