Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

GIAC GCFA certificering

02-12-2015, 15:14 door bcnsm7, 3 reacties
Ik ga me GCFA (GIAC Certified Forensic Analyst) laten certificeren. Wie heeft hier ervaring mee?

Ik ben namelijk bang geworden toen in een proefexamen zag (http://gratisexam.com/giac/gcfa/GIAC.Realtests.GCFA.v2015-03-11.by.Merlyn.318q.pdf). Worden er deze waardeloze vragen gesteld? Over Amerikaanse wetgeving en command parameters? Moet ik echt deze feitjes kennen?

Ik verwacht namelijk van SANS een heel ander niveau...de training (FOR508) was van uitstekend niveau....
Reacties (3)
02-12-2015, 18:11 door Anoniem
Geen idee. Hoor over sans eigenlijk alleen maar goede verhalen (behalve dat het duur is). Je zou kunnen kijken of ze voor andere SANS examens op die zelfde websites ook van die waardeloze vragen stellen...
02-12-2015, 20:17 door Anoniem
Verschillende sans cursussen en giac examens gedaan.
Ja: er worden heel erg gedetailleerde vragen gesteld. Dit komt omdat alle antwoorden op vragen direct in het materiaal terug te vinden moeten zijn indien een kandidaat vindt dat een antwoord onterecht als onjuist wordt gezien.
03-12-2015, 13:02 door Anoniem
Ik heb het examen een jaar of drie geleden gedaan. Het was een heel theoretisch examen, niet hands-on. De vragen gaan over het lesmateriaal, en dus voornamelijk over de tools en hoe die te gebruiken. Je moet er inderdaad goed voor leren, en beter nog, veel met die tools 'spelen', zodat je alle opties leert kennen. Wat had jij dan verwacht?

De training FOR508 was inderdaad erg goed. Ik had Rob Lee als trainer, en die had veel mooie verhalen uit de praktijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.