image

Symantec waarschuwt voor nepprofielen op LinkedIn

woensdag 2 december 2015, 16:06 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsbedrijf Symantec heeft een waarschuwing afgegeven voor nepprofielen op de zakelijke sociale netwerksite LinkedIn. De afgelopen jaar werden er meerdere incidenten gemeld waarbij nepprofielen op LinkedIn waren betrokken. Het gaat om accounts van oplichters die zich voordoen als recruiters.

Vaak gebruiken ze foto's van vrouwen, afkomstig van stockfoto's of echte professionals. Ook wordt de tekst van de accounts van echte professionals gekopieerd. Via de nepprofielen proberen de oplichters contact te maken, onder andere met mensen die in de IT-beveiliging en olie- en gassector werkzaam zijn. Het doel van de oplichters is om het netwerk van de professionals in kaart te brengen.

Ook proberen ze contactgegevens te verzamelen, zoals e-mailadressen en telefoonnummers. Deze informatie kan voor spear phishingaanvallen worden gebruikt. Symantec adviseert LinkedIn-gebruikers dan ook om zeer sceptisch te zijn bij het toevoegen van nieuwe mensen aan hun netwerk en mensen die men nog nooit in het echt heeft ontmoet niet zomaar toe te voegen.

Reacties (2)
02-12-2015, 16:29 door Anoniem
Nou kom maar op met die profielscanner software!
02-12-2015, 16:41 door Anoniem
Het lag in de lijn der verwachtingen. Maar toch fijn dat we weer even met onze neus op de feiten gedrukt worden. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.