image

Mozilla wil Thunderbird van Firefox scheiden

donderdag 3 december 2015, 09:48 door Redactie, 1 reacties

Mozilla wil Thunderbird van de technische infrastructuur van Firefox loskoppelen, zo heeft Mozilla-topvrouw Mitchell Baker laten weten. Maandag stuurde Baker een bericht naar de Mozilla-ontwikkelaars waarin ze de loskoppeling besprak. Volgens Baker zijn Firefox en de e-mailclient Thunderbird op verschillende manieren met elkaar verweven. Zo gebruiken breide programma's de technische infrastructuur van Mozilla en hetzelfde uitgiftesysteem.

Mitchell stelt dat dit niet langer effectief is, aangezien Firefox en Thunderbird verschillende behoeftes hebben. Firefox moet zich sneller kunnen ontwikkelen, terwijl Thunderbird andere vereisten heeft. Ze ontkent dat Mozilla Thunderbird wil laten vallen. "Dat is niet zo. We gaan de technische infrastructuur loskoppelen, maar we blijven de Thunderbird-gemeenschap ondersteunen." Zo zal Mozilla samenwerken met organisaties die in Thunderbird willen investeren.

Verschillende partijen hebben zich inmiddels aangediend, maar namen worden niet genoemd. Ook zal Mozilla gedurende de overgangsperiode als financieel sponsor optreden. Tevens zal er worden gekeken of Mozilla nog wel de beste plek is voor Thunderbird, zowel organisatorisch als juridisch. Deze vraag staat echter los van de technische infrastructuur en moet nog worden beantwoord, stelt Mitchell. Mozilla is in ieder geval aan het kijken wat het beste voor zowel Thunderbird als Mozilla zelf is, zo laat ze weten.

Reacties (1)
03-12-2015, 10:28 door Anoniem
Ze hebben dit probleem zelf veroorzaakt door Netscape/Seamonkey te splitsen in Firefox en Thunderbird.
Dit hadden ze nooit moeten doen. Het heeft een hoop onderhoudsellende gegeven en na een jaartje was de
browser helemaal niet meer "lean" maar gebruikte net zo veel of meer resources dan het oorspronkelijke pakket.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.