image

Microsoft en Oracle waarschuwen voor oude IE-versies

maandag 7 december 2015, 13:41 door Redactie, 2 reacties

Microsoft en Oracle waarschuwen gebruikers van Internet Explorer dat ze moeten opschieten met het updaten naar de meest recente versie van de browser, want Microsoft zal vanaf 12 januari 2016 stoppen met het ondersteunen van oude IE-versies.

Gebruikers zullen dan geen beveiligingsupdates meer ontvangen. In het geval van Vista moet IE9 worden gebruikt, terwijl op Windows 7 en Windows 8.1 Internet Explorer 11 de enige ondersteunde versie is. Om organisaties op de naderende deadline te wijzen heeft Microsoft eind vorige maand een aparte pagina gelanceerd waarin wordt uitgelegd hoe er naar IE11 kan worden geüpgraded, alsmede wat de risico's van oude IE-versies zijn.

Het is niet alleen Microsoft dat IE-gebruikers erop wijst dat ze moeten upgraden. Ook Oracle heeft een waarschuwing afgegeven. Het softwarebedrijf zal na 12 januari 2016 namelijk geen oudere IE-versies meer certificeren voor updates van Oracle E-Business Suite. Daarnaast zullen gebruikers van oudere IE-versies tegen problemen met de ondersteuning kunnen aanlopen. "De mogelijkheid van Oracle om hulp te verlenen zal mogelijk worden beperkt door een gebrek aan toegang tot desktops die oudere IE-versies draaien", aldus Oracle. Onlangs werd bekend dat nog miljoenen IE-gebruikers met een oude versie surfen.

Reacties (2)
07-12-2015, 21:44 door Anoniem
Wel grappig dat Oracle zich tegenwoordig zorgen maakt dat mensen op oude IE versies blijven zitten.
Ze waren zelf een grote oorzaak dat mensen heel lang niet van IE6 af konden omdat hun software niks anders
ondersteunde terwijl de rest van de wereld al veel verder was....
08-12-2015, 06:28 door Anoniem
Microsoft is goed bezig de laatste tijd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.