image

Gartner: fitnesstracker gaat stressniveau werknemer meten

dinsdag 8 december 2015, 14:27 door Redactie, 2 reacties

Fitnesstrackers zullen steeds accurater worden, zodat ze onder andere het stressniveau van werknemers met grote verantwoordelijkheden kunnen meten, zo voorspelt onderzoeksbureau Gartner. De marktvorser stelt dat in 2019 twintig procent van de persoonlijke apparaten in staat is om emoties van gebruikers op te slaan, die vervolgens voor het geven van individuele reacties of analyse door het systeem worden gebruikt.

Emoties kunnen worden gemeten via een combinatie van verschillende sensoren, die bijvoorbeeld naar geluid luisteren of gezichtsuitdrukkingen monitoren. Tevens zal de nauwkeurigheid van fitnesstrackers toenemen, zodat mensen beter hun fysieke en mentale gezondheid in de gaten kunnen houden. Gartner stelt daarbij dat organisaties dit zullen gebruiken om het stress- en vermoeidheidsniveau van werknemers te monitoren die zich in gevaarlijke omgevingen bevinden of grote verantwoordelijkheden dragen, zoals luchtverkeersleiders. Aan de hand van deze gegevens kunnen vervolgens preventieve maatregelen worden genomen.

Reacties (2)
09-12-2015, 08:05 door Anoniem
Ehm. Waarom zou ik deze informatie willen delen met mijn werkgever ? En gaat dit via smartphone apps, waarbij je informatie ook nog eens bij tal van andere derde partijen terecht komt ?
09-12-2015, 08:10 door Anoniem
Zéér geloofwaardig wanneer op dít momenten al amper door werkgevers met stressklachten omgegaan wordt... Dit gaat alleen preventieve ontslagen opleveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.