image

Campagne Britse politie richt zich op jonge cybercriminelen

dinsdag 8 december 2015, 14:59 door Redactie, 2 reacties

De Britse politie is een campagne gestart die jongeren waarschuwt om zich niet met cybercrime bezig te houden. Aanleiding voor de campagne van het National Crime Agency is eigen onderzoek waaruit blijkt dat het afgelopen jaar verdachten gemiddeld 17 jaar waren, terwijl dat een jaar eerder nog 24 was.

Via de '#CyberChoices' campagne wil het NCA de ouders van kinderen tussen de 12 en 15 jaar bereiken die zich met cybercrime bezighouden, zonder dat de ouders hiervan weten. Naast het benoemen van verschillende vormen van cybercrime waar kinderen bij betrokken kunnen raken, geeft de campagne ouders ook tips hoe ze potentiële problemen kunnen herkennen en op welke manier ze een beter gebruik van technologie kunnen aanmoedigen.

Volgens het NCA blijkt uit onderzoek dat de meeste jongeren en hun ouders niet weten wat onder cybercrime wordt verstaan of wat de gevolgen kunnen zijn. Via de campagne wordt onder andere gewaarschuwd voor het uitvoeren van of deelnemen aan DDoS-aanvallen en het gebruik van Remote Access Trojans (RATs). Bij een recente operatie gericht tegen gebruikers van de Blackshades-RAT werden 22 mensen aangehouden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. De jongste was 12 jaar oud.

Image

Reacties (2)
08-12-2015, 15:34 door Anoniem
Ik vond het vroeger als puber juist vooral heel spannend om een tooltje te gebruiken dat toch eigenlijk niet helemaal legaal was, samen met leeftijdsgenootjes beetje "hacken" (voornamelijk plaatselijke voetbalclub of schoolnetwerk), heerlijk om een beetje rebels te zijn. Ben benieuwd of dit gedrag door zo'n campagne gaat veranderen, volgens mij hoort het gewoon bij de leeftijd. Betekend natuurlijk niet dat er niets te gedaan moet worden.
05-01-2016, 17:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vond het vroeger als puber juist vooral heel spannend om een tooltje te gebruiken dat toch eigenlijk niet helemaal legaal was, samen met leeftijdsgenootjes beetje "hacken" (voornamelijk plaatselijke voetbalclub of schoolnetwerk), heerlijk om een beetje rebels te zijn. Ben benieuwd of dit gedrag door zo'n campagne gaat veranderen, volgens mij hoort het gewoon bij de leeftijd. Betekend natuurlijk niet dat er niets te gedaan moet worden.

Maar vaak zorgen deze jongens met hun onwetendheid voor grote problemen en kunnen ze wegens hun leeftijd geen gepaste straf krijgen. Het is juist goed om jongeren te beletten van deze activiteiten die grote schade opleveren voor bedrijven en/of consumenten/slachtoffers. De gemiddelde hacker is jong en heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel voor de schade die hij/zij aanricht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.