image

Mozilla lanceert gratis adblocker voor iOS

dinsdag 8 december 2015, 16:03 door Redactie, 4 reacties

Mozilla heeft vandaag een gratis adblocker voor Safari op iOS gelanceerd, om zo internetgebruikers weer de controle over en het vertrouwen in internet terug te geven. "We willen een internet bouwen dat gebruikers respecteert, ze de controle geeft en vertrouwd kan worden. Teveel gebruikers hebben het vertrouwen verloren en hebben geen goede controlemogelijkheden over hun digitale levens", zegt Denelle Dixon-Thayer van Mozilla.

Via Focus by Firefox, zoals de 'content blocker' voor Safari wordt genoemd, kunnen trackers van advertenties, analytics en social media worden geblokkeerd en is ook het blokkeren van webfonts mogelijk, dat de prestaties op mobiele apparaten moet verbeteren. Focus by Firefox zal dezelfde trackers blokkeren die worden geblokkeerd door Private Browsing met Tracking Protection in Firefox en is gebaseerd op de blocklist van Disconnect.

Op dit moment werkt Focus by Firefox alleen met Safari, en niet met Firefox voor iOS. Volgens Mozilla komt dit doordat Apple contect blocking niet beschikbaar heeft gemaakt voor browsers van andere partijen op iOS. Toch zoekt de browserontwikkelaar naar een methode om deze feature ook aan Firefox voor iOS toe te voegen. Focus by Firefox is te downloaden via de App Store.

Reacties (4)
08-12-2015, 16:27 door Anoniem
Alweer een 64 bits only oplossing.
09-12-2015, 10:16 door Anoniem
Waarom kan ik deze niet installeren op mijn iPhone 5c??
09-12-2015, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom kan ik deze niet installeren op mijn iPhone 5c??

Heb je wel IOS 9 of hoger?
09-12-2015, 12:41 door Anoniem
@Anoniem 11:25:
Ja, sinds vanochtend zelfs IOS9.2.

Ik las ondertussen ergens anders dat dat te maken zou hebben met 32bits / 64bits. De 5C (en alle modellen vóór de 5S) zijn 32 bits en Focus for Firefox is 64 bits. Daarom wil dat niet.
Wat me wel weer verbaast is dat ik geen enkele (gratis) adblocker kan installeren, ook niet die die de afgelopen weken zijn uitgekomen. Zouden die allemaal 64 bits zijn?? Is er geen enkele adblocker voor 32 bits apparaten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.