image

Amerikaan krijgt jaar cel wegens DDoS-aanval op politiesite

woensdag 9 december 2015, 15:41 door Redactie, 0 reacties

Een 33-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar wegens het uitvoeren van een DDoS-aanval tegen de website van een politiekorps, zo laat de FBI weten. De aanval vond vorig jaar december plaats en werd via een activistische groep via Twitter naar buiten gebracht.

Onderzoek van de FBI wees uit dat het Twitteraccount door alleen de verdachte werd gebruikt. Verder bleek dat de Amerikaan voor het uitvoeren van de DDoS-aanval een niet nader genoemd programma gebruikte dat de politiesite met veel verkeer bestookte, waardoor die onbereikbaar werd. De logbestanden van de aangevallen website lieten daarnaast zien dat de aanval op hetzelfde moment plaatsvond als de Twitterberichten die via het Twitteraccount in kwestie waren verstuurd.

Uiteindelijk kon de Amerikaan door de FBI worden aangehouden. Afgelopen september bekende hij verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Voor het uitvoeren van de DDoS-aanval had hij naast de gevangenisstraf van een jaar ook nog tot een boete van 100.000 dollar kunnen worden veroordeeld. De rechter zag daar echter van af.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.