image

Google: 10% Chrome-gebruikers dupe ongewenste software

donderdag 10 december 2015, 10:40 door Redactie, 6 reacties

Eind vorig jaar lanceerde Google een speciale tool om toolbars en adware bij Chrome-gebruikers te verwijderen, toch is nog zo'n 10% van de Chrome-gebruikers nog altijd de dupe van ongewenste software. Dat laat Google in een nieuw rapport weten.

Een jaar geleden begon Google een offensief tegen ongewenste software, zoals 'ad injectors'. Het gaat in dit geval om programma's die ongewenste aanpassingen binnen Chrome doorvoeren en advertenties laten zien. Voordat Google beleid tegen ongewenste software doorvoerde ging 40% van alle klachten van Chrome-gebruikers over dergelijke software. Dat is nu een jaar later naar 20% gedaald. Verder laat Google nu meer dan 5 miljoen waarschuwingen per dag via Safe Browsing zien die met ongewenste software hebben te maken.

Tevens zijn bij meer dan 14 miljoen gebruikers meer dan 190 misleidende Chrome-extensies verwijderd. Toch is er nog een lange weg te gaan, aldus de internetgigant. 20% van de klachten is nog steeds veel en naar schatting is 10% van de Chrome-gebruikers de dupe van ongewenste software. Ook gebruikers van andere browsers hebben waarschijnlijk met dergelijke problemen te maken, aldus Google. Daarom roept de internetgigant de software-industrie op om beleid tegen ongewenste software te handhaven, aangezien dit de ervaring van alle gebruikers ten goede zal komen.

Reacties (6)
10-12-2015, 10:44 door iSeeSharpAndJava
"Woah, 10%, wat is chrome slecht zeg..."

Nu ben ik benieuwd naar de andere browsers.

Nooit last van extensies of adware gehad.

Dat mensen er zoveel last van hebben,
Komt alleen maar doordat die downloadsites met ad installers op de 1e plek staan bij google. Ik haat die sites heel erg, ze misleiden de minder gevorderde (gemiddelde) pc gebruiker.
(Cnet en sourceforge ofzo dacht ik)
10-12-2015, 11:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2015, 13:11 door Wim ten Brink
Probleem is dat niet alle ongewenste software ook direct als ongewenst wordt gezien. Oracle heeft nogal de neiging om extra toolbars en andere rotzooi mee te installeren bij het updaten van Java. Zo kwam er laatst weer eens een Yahoo toolbalk in mijn Internet Explorer terecht. Dus maar weer installeren en iemand op zijn donder moeten geven voor het gepruts met mijn systeem.
In Chrome werd gevraagd of ik de extentie wilde toevoegen. Daar was deze dus snel tegengehouden.
10-12-2015, 16:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2015, 19:05 door Anoniem
Ja ook nu begint Google en Chrome wel een probleem kindje te worden ondanks al die IE bashers en andere platforms adepten . Zefs Android is een gatenkaas van een giga probleem aan het worden .en ook dat is van Google . soms is het medicijn ergers als het probleem . En ja nu gaat ook Google dat mee maken . Terwijl Microsoft zijn stinkende best doet en terecht na al die klachten maar dat mag ook wel eens gezegd worden Chapeau Microsoft ! Een goed en veilig internet toegewenst voor 2016 .
11-12-2015, 09:56 door karma4
Klein probleempje....:
1/ Google bepaalt de kaders waar een ieder zich aan zou moeten gaan houden (wetgevend)
2/ Google doet de invulling van de kaders het beheert de techniek (uitvoerend)
3/ Google beooordeelt inhoudelijk wat jij wel en niet ziet wat een ieder zoe mogen zien (rechtelijk)
Vervang nu eens Google door "de overheid".
Het is prima als ze zich zouden aan no 2/ maar 1/ en 3/ zoud via andere kanalen moeten gaan. Dan kan jet kader ook invullen via routers. Al AD-ware an malware verspreiding via websites zou gewoon beblocked mogen worden. Het hellende vlak is dat je elke ogewenste content als malware kan betitelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.