image

Microsoft gaat gebruikers oude IE-versies waarschuwen

woensdag 16 december 2015, 09:52 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zal volgende maand gebruikers van oude IE-versies waarschuwen dat hun browser niet meer wordt ondersteund. Vanaf 12 januari 2016 staakt Microsoft namelijk de ondersteuning van verschillende versies van Internet Explorer. Gebruikers die nog IE-updates willen ontvangen moeten dan upgraden.

In het geval van Vista moet IE9 worden gebruikt, terwijl op Windows 7 en Windows 8.1 Internet Explorer 11 de enige ondersteunde versie is. Om gebruikers te waarschuwen zal Microsoft op 12 januari, op de dag dat de ondersteuning stopt, een update uitbrengen die gebruikers een waarschuwing toont. De update verschijnt voor systemen met Windows 7 die nog IE8, IE9 of IE10 gebruiken, of Windows Server 2008 R2 met IE8, IE9 of IE10.

Voor omgevingen waar de migratie naar Internet Explorer 11 nog niet volledig is afgerond, kan de waarschuwing via een aanpassing aan het Windowsregister worden uitgeschakeld, zo laat Microsoft in een Knowledge Base-artikel weten. Uit verschillende statistieken blijkt dat er nog miljoenen IE-gebruikers met een oude versie zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.