image

Belgische politie waarschuwt voor malafide Saturn-mail

woensdag 16 december 2015, 15:12 door Redactie, 2 reacties

De Belgische politie waarschuwt internetgebruikers via de eigen website voor malafide e-mails die op dit moment worden verstuurd en van elektronicaketen Saturn afkomstig lijken. In de e-mails wordt gesteld dat er met de creditcard van de ontvanger voor een bedrag van rond de 2.000 euro goederen zijn besteld.

Voor telefoonnummer en andere contactgegevens wordt er naar de meegestuurde bijlage verwezen. De e-mail en het genoemde bedrag zou ontvangers ertoe kunnen bewegen om de bijlage te openen, zo stelt de politie. De bijlage bevat echter malware. Om wat voor malware het precies gaat is niet bekendgemaakt. "De mail die rondgaat is in het Nederlands geschreven, maar er zouden ook Franstalige versies bestaan. Verwijder deze mail onmiddellijk en open dus zeker de bijlage niet", aldus de waarschuwing. Media Markt, eigenaar van Saturn, heeft op de eigen website geen melding geplaatst, maar herhaalt via Twitter de waarschuwing van de Federale Politie.

Image

Reacties (2)
16-12-2015, 17:57 door Anoniem
Zo ziet die eruit:

Hallo Geachte klant! Een aankoop met behulp van uw creditcard is gedaan in onze online shop totaal betaling is € 3120.60. Voor bewijzen om aankoop en verder betaling overbrengen vanuit uw account, contact onze sales afdeling. Ons telefoonnummer evenals andere contactpersonen informatie kan worden gevonden in een tekstdocument dat u gevonden in deze bericht. Vriendelijke groet dank u. Administratie! Bestelling download <<<-- NIET klikken op de bewuste mail.


Gelukkig heeft de Telenet Spambox die al tegengehouden want daar zat hij in.

Uiteraard ben ik niet de persoon die zo een mailtje aux serieux gaat nemen.

A) Ik zou mij die aankoop voor zo een bedrag best kunnen herinneren haha

B) Ik koop nooit iets online

C) Een bijlage/bestand openen van iets wat ik niet ken laat staan aangevraagd heb dat is zelf om problemen vragen dacht ik.

Toch opletten geblazen.
17-12-2015, 08:08 door Anoniem
NIET klikken op het bestandje bij de bewuste mail bedoelde ik uiteraard maar dat had u allemaal al wel begrepen waarschijnlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.