image

Franse spoorwegen testen camera die verdacht gedrag herkent

donderdag 17 december 2015, 16:05 door Redactie, 8 reacties

De Franse spoorwegen zijn begonnen met het testen van slimme camera's die verdacht gedrag kunnen herkennen, om zo waarschuwingssignalen van passagiers eerder op te merken. Aanleiding zijn de recente aanslagen in Parijs. De software die de slimme camera's aanstuurt kan verschillen in lichaamstemperatuur, stemverheffingen en schokkerige bewegingen detecteren.

Dit zouden aanwijzingen kunnen zijn dat iemand gespannen is. "We testen om te kijken hoe we mensen met negatieve bedoelingen, een aanvaller of aanrander kunnen herkennen", zegt Stephane Volant van de Franse spoorwegen SNCF tegenover persbureau AFP. Ook wordt gekeken in hoeverre 'sociaal acceptabel' dit soort camera's en software zijn. Als de software een succes is kan die aan de 40.000 beveiligingscamera's in Frankrijk worden toegevoegd.

Tevens worden er nu camera's geëvalueerd die in staat zijn om bagage en koffers te herkennen die te lang onbeheerd zijn achtergebleven. De Franse spoorwegen overwegen ook bodycamera's voor het personeel, om zo zwartrijden en verdacht gedrag te detecteren. Een ander onderdeel van de extra veiligheidsmaatregelen is de lancering van een smartphone-app volgend jaar lente waarmee reizigers alarm kunnen slaan en volgende week zullen op verschillende Thalys-stations beveiligingspoorten worden geplaatst.

Reacties (8)
17-12-2015, 16:37 door Anoniem
Lichaamstemperatuur? Schokkerige bewegingen? Kan beiden ook te maken hebben met de medische toestand waarin iemand verkeerd. Lijkt me nogal een inbreuk op de privacy. Maarja, de noodwet is van kracht hè, dan kan ineens alles.
17-12-2015, 18:27 door Anoniem
Politie Staat Frankrijk! Nederland en de rest van Europa zullen volgen. Het is een schande dat de bevoliking dit pikt ten koste van privacy. Dit heeft niks met veiligheid te maken. Dit heeft te maken met het controleren en handhaving van de bevolking.In de toekomst zal de bevolking steeds meer en systematisch hun vrijheid opofferen
18-12-2015, 08:04 door Anoniem
Verkouden, een beetje koorts. Neem de trein in Parijs en eindig in het gevang
18-12-2015, 09:35 door Anoniem
Een en al angst, we geven terroristen precies wat ze willen... En de normale man vindt het allemaal nog goed ook.
18-12-2015, 10:28 door Anoniem
Wat dacht je van irritatie en frustratie vanwege treinen die niet/laat komen. Mensen die getrest raken omdat ze een afspraak bijna missen.
18-12-2015, 11:48 door Anoniem
Even geleden was er sprake van een SARS epidemie. Mensen werden middels een scanner gecontroleerd op koorts, in openbare ruimten. Zo werd deze ziekte controleerbaar gemaakt. Hier had niemand moeite mee. Inmiddels zijn er meer mensen omgekomen door aanslagen, dan door een epidemie.
22-12-2015, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: Even geleden was er sprake van een SARS epidemie. Mensen werden middels een scanner gecontroleerd op koorts, in openbare ruimten. Zo werd deze ziekte controleerbaar gemaakt. Hier had niemand moeite mee. Inmiddels zijn er meer mensen omgekomen door aanslagen, dan door een epidemie.

LoL ...... ja dat is echt totaal vergelijkbaar.
23-12-2015, 19:37 door Anoniem
En waar komt deze technologie vandaan ? ;op

in Nederland draait zo'n systeem ook al jaren . .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.