image

Malware infecteert gejailbreakte iPhones in China

vrijdag 18 december 2015, 15:22 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers hebben een nieuw malware-exemplaar ontdekt dat gejailbreakte iPhones kan infecteren. Het gaat om de 'TinyV' Trojan, die voor zover bekend alleen in China actief is. De malware gebruikt illegale iOS-apps die via onofficiële marktplaatsen worden aangeboden om zich te verspreiden.

De malwaremakers slaagden er echter ook in om de website van een Chinese mediaspeler-app te hacken en daar een besmette versie aan te bieden. Eenmaal actief maakt de malware verbinding met een command en control-server en downloadt aanvullende kwaadaardige code, zo meldt beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks. Deze code wijzigt onder andere het HOSTS-bestand en kan aanvullende apps installeren. Ook probeert de code te voorkomen dat de malware wordt verwijderd.

Aangezien de malware alleen gejailbreakte iPhones kan infecteren krijgen gebruikers het advies hun toestel niet te jailbreaken. Onlangs maakte Symantec bekend dat van de in totaal 13 iOS-dreigingen die het sinds 2009 had ontdekt er 9 alleen op gejailbreakte toestellen werken.

Reacties (3)
19-12-2015, 12:03 door Anoniem
Aangezien de malware alleen iPhones kan infecteren, krijgen gebruikers het advies om geen aangevreten fruit te gebruiken.

Zucht.
20-12-2015, 15:51 door superglitched - Bijgewerkt: 20-12-2015, 15:51
Mensen die bewust kiezen om hun fabriekstelefoon te beïnvloeden, mogen best klagen over hun niet werkende telefoon of malware, maar hun intenties en rationaliseringsvermogen trekt ik op zo'n moment in twijfel.
21-12-2015, 02:34 door Anoniem
Door superglitched: Mensen die bewust kiezen om hun fabriekstelefoon te beïnvloeden, mogen best klagen over hun niet werkende telefoon of malware, maar hun intenties en rationaliseringsvermogen trekt ik op zo'n moment in twijfel.

Ik snap niet zo goed wat jouw comment met het artikel te maken heeft. ik lees tenminste nergens dat het gaat om klagende gebruikers. Het is wel een beetje dubbel om eerst voor een merk/OS te kiezen dat zijn gebruikers een veilige biotoop biedt in ruil voor beperkte bewegingsvrijheid en hoge aanschafkosten, om vervolgens te gaan jaibreaken, dat ben ik met je eens, maar daar gaat dit artikel niet over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.