image

Database met gegevens 3,3 miljoen Hello Kitty-fans onbeveiligd

maandag 21 december 2015, 09:57 door Redactie, 0 reacties

Een database met de gegevens van 3,3 miljoen Hello Kitty-fans staat onbeveiligd op internet, waardoor allerlei persoonlijke gegevens voor iedereen toegankelijke zijn. Het gaat om de database van Sanriotown.com, de officiële community van Hello Kitty en andere figuren van het Japanse bedrijf Sanrio.

De database werd gevonden door onderzoeker Chris Vickery, die CSO en Databreaches.net informeerde. De database bevat voor- en achternamen, gecodeerde geboortedatum, geslacht, nationaliteit, e-mailadressen, SHA-1-wachtwoordhashes, geheime vragen en antwoorden en andere gegevens van 3,3 miljoen accounts. Naast Sanriotown.com waren de gegevens ook afkomstig van hellokitty.com, hellokitty.com.sg, hellokitty.com.my, hellokitty.in.th en mymelody.com. Zowel de provider die de database host als Sanrio zijn ingelicht, wat een ontvangstbevestiging opleverde. De huidige status van de database is onbekend en Sanrio heeft nog geen officiële reactie gegeven.

Naast de database van Sanriotown trof Vickery ook twee aanvullende back-upservers met data aan. De onderzoeker ontdekte eerder dat ook een database van MacKeeper met de gegevens van 13 miljoen klanten onbeveiligd op internet stond. Net als bij Sanriotown ging het om een MongDB-database. Volgens een scan van zoekmachine Shodan zijn op internet zo'n 35.000 van dergelijke onbeveiligde databases te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.