image

Yahoo gaat gebruikers voor overheidsaanvallen waarschuwen

dinsdag 22 december 2015, 17:23 door Redactie, 4 reacties

Net als Google, Facebook en Twitter gaat ook Yahoo gebruikers waarschuwen als ze het doelwit van overheidsaanvallen zijn. Het gaat in dit geval om aanvallen die tegen specifieke gebruikers zijn gericht. Zodra Yahoo vermoedt dat een gebruiker het doelwit van een dergelijke aanval is zal het bedrijf een aparte waarschuwing laten zien met informatie en advies om het account te beveiligen.

Aangevallen gebruikers krijgen het advies om twee factor-authenticatie in te schakelen, een sterk en uniek wachtwoord voor alleen Yahoo aan te maken, de herstelgegevens voor het account te controleren, de opties voor het doorsturen van e-mail en reply-to te controleren en de recente activiteiten bij de accountinstellingen door te lopen.

Yahoo benadrukt dat als gebruikers een dergelijke waarschuwing krijgen dit niet inhoudt dat ze ook daadwerkelijk zijn aangevallen, maar dat er een sterk vermoeden is dat de gebruiker mogelijk is aangevallen. Hoe Yahoo vaststelt dat het om een overheidsaanval gaat wil het niet zeggen, om te voorkomen dat dergelijke aanvallers achter de detectiemethodes komen.

Reacties (4)
22-12-2015, 18:03 door Anoniem
Wie waarschuwt voor Yahoo?

Een persoonlijke indruk:
- Yahoo gedraagt zich als een trackerkoning, wel eens gezien hoeveel soorten javascripts en verschilende soorten serververbindingen je moet toestaan om op een dergelijk account in te loggen?
- Yahoo wil graag persoonlijke data van je, je mobiele telefoonnummer bijvoorbeeld.
- Yahoo was nog niet zo lang geleden zo ongeveer wel het meest gehackte en gekraakte bedrijf door die drie letter club, een vergiet was er waterdicht bij.
- Yahoo experimenteerde recent om gebruikers te verplichten advertenties toe te staan bij het gebruik van haar mailservice.
Waar advertenties zijn zijn trackers, waar trackers zijn is groot en permanent verlies aan persoonsdata.

De kans dat je door een overheid aangevallen wordt is niet zo groot.
De kans dat je je persoonlijke data kwijtraakt bij gebruik van een Yahoo dienst lijkt zo op het oog groter dan het aantal gaatjes in een gemiddeld vergiet.

Maar misschien zit ik er wel helemaal naast?
22-12-2015, 23:05 door Anoniem
Ik krijg steeds meer het gevoel van blade runner (e.a.), bedrijven heersen de wereld en politiek wordt gestuurd door de bedrijven.... Ik heb het idee dat in amerika dit al meer speelt, maar dat komt vast wel naar europa.... want europa loopt daar wel achteraan...
22-12-2015, 23:36 door Anoniem
kunnen ze zich niet eerst richten op de spam die ze veroorzaken, daar heb ik iig meer aan.
23-12-2015, 15:00 door Anoniem
Door Anoniem: De kans dat je je persoonlijke data kwijtraakt bij gebruik van een Yahoo dienst lijkt zo op het oog groter dan het aantal gaatjes in een gemiddeld vergiet.

Maar misschien zit ik er wel helemaal naast?

Yahoo heeft baat bij levende gebruikters...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.