image

US-CERT: beveilig smartphones en laptops tijdens feestdagen

woensdag 23 december 2015, 10:23 door Redactie, 0 reacties

Het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) heeft eigenaren van smartphones, laptops en tablets erop gewezen om hun persoonlijke apparaten tijdens de feestdagen te beveiligen en stil te staan bij de beveiligingsrisico's die de apparaten introduceren.

"Deze apparaten bieden allerlei gemakken, zoals online aankopen, het geven van richtingen en zelfs het downloaden van onze instapkaart. Met al deze gemakken komen vaak ook potentiële dreigingen en kwetsbaarheden", aldus het US-CERT. De overheidsinstantie wijst naar verschillende adviezen die in het verleden al zijn gegeven, zoals het gebruik van persoonlijke apparaten tijdens de feestdagen, fysieke beveiliging en 'cybersecurity' voor elektronische apparaten.

Concreet wordt er afgeraden om openbare wifi-netwerken voor internetbankieren en persoonlijke zaken te gebruiken, bluetooth uit te schakelen als het niet wordt gebruikt, voorzichtig te zijn met onbekende opladers, het versleutelen van bestanden, updaten van software, gebruik van veilige wachtwoorden en het niet gebruiken van mobiele apparaten of laptops in openbare plekken. Ook wordt aangeraden om laptops niet in een standaard laptoptas mee te nemen, maar een 'niet-traditionele' tas te gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.