image

Man aangeklaagd wegens hacken e-mail beroemdheden

woensdag 23 december 2015, 11:24 door Redactie, 1 reacties

In de VS is een 23-jarige man aangeklaagd wegens het hacken van de e-mailaccounts van filmsterren, sporters en andere beroemdheden. In de e-mailaccounts zou de man naar scripts van nog te verschijnen films en tv-series, persoonlijke informatie en seksvideo's hebben gezocht, om vervolgens te verkopen.

Om welke beroemdheden en filmscripts het gaat is niet bekendgemaakt. Via een undercoveroperatie kon de nu aangeklaagde man worden geïdentificeerd en aangehouden. Tegenover een undercoveragent verklaarde de man dat hij "exclusieve content" bezat die honderdduizenden dollars waard was. Daarbij vertelde hij ook dat hij de informatie direct bij de slachtoffers had gestolen, zonder dat die dit wisten. Aan de undercoveragent bood hij 15 film- en televisiescripts aan, waar hij 80.000 dollar voor wilde hebben.

In totaal zou de man toegang tot de e-mailaccounts van 130 beroemdheden hebben. Om toegang tot de e-mailaccounts te krijgen verstuurde hij besmette bijlagen en voerde phishingaanvallen uit. Zodra hij toegang tot het e-mailaccount had verkregen wijzigde hij de instellingen, zodat hij de toegang ook bleef houden. De man kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen.

Reacties (1)
23-12-2015, 17:43 door Anoniem
De man kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen.
betreft vs,vast een nulletje weggevallen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.