image

32ste editie hackercongres CCC van start

zondag 27 december 2015, 10:24 door Redactie, 3 reacties

Vandaag begint in Hamburg de 32ste editie van het Chaos Communication Congress, één van de grootste hackerconferenties ter wereld waar duizenden mensen op afkomen. Het congres wordt georganiseerd door de Chaos Computer Club (CCC), één van de oudste hackerverenigingen ter wereld.

Tijdens het Chaos Communication Congress vinden er vier dagen lang 130 lezingen en workshops over informatietechnologie, de invloed van technologie op de maatschappij en allerlei andere onderwerpen plaats. Het thema dit jaar is "Gated Communities" en gaat over de trend van 'walled gardens' en filterbubbels die de laatste jaren is ontstaan en wat hier aan gedaan kan worden. De lezingen zullen via verschillende streams live te volgen zijn. Een overzicht van alle lezingen is op deze pagina te vinden. Op het moment van schrijven ondervindt de website van de CCC echter technische problemen waardoor niet alle pagina's werken.

Reacties (3)
27-12-2015, 11:28 door Anoniem
Bij slides is er bewegend beeld en heel zacht geluid.
28-12-2015, 09:05 door Anoniem
de zoekbubbel ontsnappen met startpage.com. Je weet niet dat je erin zit totdat je er uitkomt. (The Truman show, the matrix). Dit keer is het werkelikjheid. Dit lijkt me een mooie lezing:
https://events.ccc.de/congress/2015/Fahrplan/events/7273.html
en deze
https://events.ccc.de/congress/2015/Fahrplan/events/7340.html

Dit keer geen Snowden documenten meer gepresenteerd door Jacob Applebaum?
28-12-2015, 13:33 door Anoniem
Als je nog eens wilt lachen: https://media.ccc.de/v/32c3-7133-beyond_your_cable_modem#video

Over de APT lezing van de Israeli's: geen haar op mijn hoofd die contact met dit duo zou opnemen. Bedelen om informatie kunnen ze beter doen voor hun eigen constituency.

Uiteraard gaat een aanvaller uitvinden dat ze ontdekt zijn als je gegevens gaat delen met mensen die van knutselen houden (lees: "kijken wat het doet", rapporten schrijven en/of publiceren). Dus (helaas) is het devies als dat belangrijk is: droppers, executables e.d. niet delen met anderen. Detectie kun je beter regelen door middel van zelf gemaakte patterns/sigs/whatever of huur betrouwbare mensen in zonder een eigen agenda.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.