image

Samsung onthult beveiliging voor smart tv's

woensdag 30 december 2015, 10:36 door Redactie, 7 reacties

Elektronicafabrikant Samsung heeft vandaag een beveiligingsoplossing voor smart tv's aangekondigd die gegevens van gebruikers moet beschermen. GAIA, zoals de oplossing heet, beschermt persoonlijke gegevens op verschillende manieren. Zo is er een 'Secure Zone' die de werking van het systeem beveiligt en voor een beveiligde zone zorgt. Wat dit precies inhoudt en hoe dit erin de praktijk uitziet laat het bedrijf echter niet weten.

Een onderdeel van deze Secure Zone is een virtueel toetsenbord dat wachtwoorden, creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie die mensen via hun smart tv invoeren beveiligt. Daarnaast versleutelt GAIA belangrijke gegevens die tussen de tv en servers van Samsung worden uitgewisseld en is er een 'anti-malwaresysteem' dat ongeautoriseerde programma's detecteert en blokkeert.

Als laatste wordt de beveiliging versterkt door het besturingssysteem en de hardware. Het Tizen OS, wat het besturingssysteem van de televisie is, bestaat uit twee beveiligde delen, namelijk het hoofddeel en een deel voor de beveiliging. In beide gedeeltes worden gegevens beveiligd opgeslagen. Tevens beschikt de chip van de televisie over een encryptiesleutel voor het verifiëren van persoonlijke informatie. Volgens Samsung zal 2016 het jaar worden dat de televisie het centrale punt wordt van alle Internet of Things-uitbreidingen in het huis.

Reacties (7)
30-12-2015, 10:47 door Anoniem
Klinkt als een vrij hol verhaal zonder details. Mijn eigen oplossing is simpel: mijn smart-tv hangt niet aan het internet. En mijn volgende tv wordt een monitor van 55", zonder speakers en met 6 HDMI inputs. Heb ik weer een aanvalsvector weggespeeld :-).
30-12-2015, 12:20 door Erik van Straten
Uit http://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-gaia-a-powerful-smart-tv-security-solution-for-2016-and-beyond:
Samsung Electronics announced GAIA, a powerful and comprehensive three-layer security solution for its entire 2016 line up of Tizen-based Smart TVs.
Door Redactie: wachtwoorden, creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie die mensen via hun smart tv invoeren
Je bent dus een sukkel als je dat in je huidige (2015 en ouder) Samsung Smart TV doet.

Maar wacht, uit genoemd Samsung nieuwsbericht:
GAIA encrypts important data transmitted between the TV and IoT service servers
Define important? Welke IoT service servers? Van wie zijn die? Hoe worden die geauthenticeerd? Hoe zijn die beveiligd? Met welke partijen wordt informatie uitgewisseld?

public key used for verifying personal information is included in the hardware chip
Ah, gelukkig, een hardware chip! Nou ben ik helemaal gerustgesteld - not (iets met private vs public, niet-uniek-zijn of juist tracking van gebruikers).
30-12-2015, 12:20 door Anoniem
Door Anoniem: Klinkt als een vrij hol verhaal zonder details. Mijn eigen oplossing is simpel: mijn smart-tv hangt niet aan het internet. En mijn volgende tv wordt een monitor van 55", zonder speakers en met 6 HDMI inputs. Heb ik weer een aanvalsvector weggespeeld :-).
Met je eens het vertrouwen is weg, je weet niet of deze update spyware bevat of niet.
30-12-2015, 13:28 door Anoniem
Door Anoniem: Klinkt als een vrij hol verhaal zonder details. .

Er stond Samsung, verwacht dus niet meer.
Hun marketing werkt op die manier; Ander voorbeeld: S-UHD resolutie is ook gewoon UHD resolutie bij hun, maar het klinkt zo leuk om net dat lettertje meer dan de concurrent te hebben.
30-12-2015, 13:29 door Anoniem
weet je wat ook helpt samsung?
Stoppen met regulier http verkeer zonder SSL over poort 443 te sturen en de mensen niet te misleiden.

/rant
30-12-2015, 16:52 door Anoniem
De naam GAIA lijkt mij al gelinkt aan iets héél anders namelijk: Global Action in the Interest of Animals.

Dus Samsung heeft dat gestolen? (de naam bedoel ik)
30-12-2015, 18:03 door karma4
Sluit je home domotica overal op aan. Te gebruiken door iedereen overal.
Ga wifi gebruiken via LEDs. Alleen ....
Je auto aangesloten voor krediet en verzekering o zo handig voor een paar centen. De koelkast en koffiebonen mogen ook.
Speelgoed gaat ook.
Je hebt nog veel meer waar je je druk over kan maken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.