image

Van der Steur: online anonimiteit belemmert opsporing

woensdag 30 december 2015, 12:25 door Redactie, 38 reacties

Anonimiteit op internet maakt het lastig voor opsporingsdiensten om cybercrime aan te pakken, zo heeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie laten weten. Tijdens het debat over de begroting van het ministerie kreeg hij van VVD-Kamerlid Van Oosten de vraag of hij ook vindt dat de overheid te weinig haast maakt met de aanpak van cybercrime, dat het veel te makkelijk is om anoniem te blijven en of de begroting voldoende is om te investeren in de aanpak van cybercrime.

"Het is inderdaad gemakkelijk om anoniem te blijven op het internet en dat is lastig voor de opsporing. Ook de grenzeloosheid van het internet maakt het voor de politie lastig effectief op te sporen op internet. Daar leg ik mij niet bij neer. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de aanpak en cybercrime is een onderdeel van de Veiligheidsagenda", aldus Van der Steur (pdf).

De minister merkt op dat het Team High Tech Crime van de politie is gegroeid naar 119 werknemers, de digitale ondersteuning in de regionale eenheden conform het Inrichtingsplan van de politie groeit en cybercrime één van de onderwerpen is waarvoor de politie van buiten de eigen organisatie technische experts kan werven. Daarnaast is jaarlijks 13,8 miljoen euro voor de politie beschikbaar voor de aanpak van cybercrime en om in te spelen op de digitalisering van de samenleving. Ook wijst de minister naar nieuwe bevoegdheden voor politie die bij de aanpak van cybercrime moeten helpen, zoals het binnendringen van geautomatiseerde werken.

Cyberterrorisme

Van der Steur kreeg ook een vraag van PvdA-Kamerlid Recourt over cyberaanvallen door terroristen. Recourt vroeg zich af hoe het zit met de veiligheid van sluizen, de verkeerstoren op Schiphol en het betalingsverkeer. Ook wilde hij weten of de slimste jongens en meisjes op het terrein van cyber voor de overheid werken. De minister stelt dat de cyberdreiging van terroristen meevalt.

Hij wijst naar het jaarlijkse dreigingsbeeld, het Cyber Security Beeld Nederland 2015, van het Nationaal Cyber Security Centrum. Hierin wordt aangegeven dat hoewel de potentie op digitaal gebied van terroristische actoren groeit, ze vanwege de beperkte technische capaciteiten nog geen grote dreiging vormen. "Desalniettemin zijn er zeker uiteenlopende en relevante dreigingen in het digitale domein die om een antwoord vragen. Daarom zet het ministerie van Veiligheid en Justitie in op een algehele verhoging van de digitale weerbaarheid", antwoordt de minister.

Wat betreft de vraag of de 'slimste jongens en meisjes' voor de overheid werken stelt Van der Steur dat het Nationaal Cyber Security Centrum en het team High Tech Crime van de Nationale Politie volledig op sterkte zijn en dat daar zeker de benodigde kennis over cybersecurity in huis is.

Reacties (38)
30-12-2015, 12:47 door Anoniem
Jaha... anonimiteit is lastig heh? Maar wat nou als ik, volkomen onschuldig, gewoon anoniem wil zijn en blijven? Moet je dan misschien meer investeren in man(politie)kracht?
30-12-2015, 12:50 door Anoniem
Maar meneer v/d Steur... Dat zelfde geldt voor elke crimineel. Zolang het anoniem is, is het lastig om daders te vinden. Dat geldt voor een drugs dealer, maar ook voor een zwendelaar.

Wat U het liefste wilt is dat iedereen een chip geïmplanteerd krijgt en er op elke straathoek een scanner hangt. Dan weet U precies wie wanneer waar was en wie ergens bij betrokken was. Koppel dat ook nog aan een computer, en dan is het probleem van 'anoniem internet' ook uit de wereld.

Op zich zou dat allemaal niet zo erg zijn, als de overheid te vertrouwen zou zijn. En dat, meneer Steur, is nou juist niet het geval. Dat bewijst de geschiedenis keer op keer op keer.

U wilt maar al te graag de vrijheid die er nog is opofferen zodat Uw ambtenaren minder hard hoeven te lopen. No way!

Ga gewoon aan het werk en leer Uw ambtenaren eens 'opsporen'. Zoals je dat 30 jaar geleden ook deden (of eigenlijk: ook niet deden). Toen had Uw voorganger de smoes 'kunnen niet vinden'. Nu gebruikt U de smoes 'internet'. Ksssst. Ga aan het werk!
30-12-2015, 13:28 door Anoniem
en de politie belemmert burgers van hard rijden.
Nog meer open deuren van captain obvious?
30-12-2015, 13:46 door Anoniem
de slimste jongens en meisjes op het gebied van cyber werken voor zichzelf. Omdat daar veel meer geld valt te verdienen dan bij de overheid.
30-12-2015, 13:59 door Anoniem
Online anonimiteit ondemijnt een bemoeizuchtige overheid die al zijn burgers als verdachten ziet, het is een mensenrecht om vrijheid van informatie te behouden.

Het lijkt er wel op dat we voor de ministerspost van Veiligheid en Justitie een abbonement hebben op onkundige demogogen die niet gehinderd door enige kennis met hun onderbuik regeren. Het wordt tijd dat de oude garde een stapje opzij zet en zich met dit soort onderwerpen pas inlaat als er voldoende inhoudelijke kennis is. Deze incpabalele politici nemen dagelijks beslissingen die langdurig invloed hebben op alle Nederlandse burgers zonder dat we dit ooit te horen krijgen.
30-12-2015, 14:08 door Anoniem
"Van der Steur: prive-gesprekken in woonkamers belemmeren opsporing"
30-12-2015, 14:34 door Anoniem
"Wat betreft de vraag of de 'slimste jongens en meisjes' voor de overheid werken stelt Van der Steur dat het Nationaal Cyber Security Centrum en het team High Tech Crime van de Nationale Politie volledig op sterkte zijn en dat daar zeker de benodigde kennis over cybersecurity in huis is. "

Mooi, die keiharde ontkenning.
30-12-2015, 14:37 door Anoniem
Never ending story. En de echte slimme "jongens & meisjes" staan nog altijd aan de andere kant van het net.
Het feit is dat ze veel meer geld te besteden hebben dan de overheid en dan kan alles.
30-12-2015, 14:38 door Anoniem
Als anonimiteit afgeschaft wordt, kunnen we de term opsporing eveneens devalueren.
30-12-2015, 14:38 door Anoniem
Van der Steur: online anonimiteit belemmert opsporing van cybercriminialiteit

Verontruste burger: online anonimiteit voorkomt vele vormen van cybercriminialiteit

Wat weegt zwaarder?
30-12-2015, 14:50 door Anoniem
Tja,wie zegt dat er bij de cybercrime unit geen,spionnen zitten,die goed de screening om dat werk te mogen doen zijn doorgekomen,die dan achter de schermen dan toch met terroristen samenwerken.
Dat gevaar blijf je altijd houden.
Dus waterdicht is de cybercrime unit ook niet.
Er blijft toch altijd een kat en muisspel in de cyberwereld,die tegen elkaar blijven vechten.
30-12-2015, 15:03 door Anoniem
Ben zelf werkzaam als digitaal bigbro en online sinds Hacktic 1, maar sta 100% achter de mogelijkheden van anoniem op Internet, TOR, Encryptie, etc etc. Bij normale criminaliteit zeggen we toch ook niet, ik wil dat die inbreker voortaan een visitekaartje achter laat, want dat is wel zo makkelijk voor ons. Je bent een rechercheur, doe je werk beter, zoek naar fouten die gemaakt worden, vindt slimme technieken uit, etc etc. Kan nooit zo zijn dat we onze privacy opgeven voor schijnveiligheid.
30-12-2015, 15:14 door Anoniem
Ach, alsof niet bijna overal een backdoor inzit...
30-12-2015, 15:26 door Anoniem
Het is inderdaad gemakkelijk om anoniem te blijven op het internet en dat is lastig voor de opsporing.
Ik maar denken dat dit moeilijk is voor de doorsnee internetter
30-12-2015, 15:35 door vertelheteens
Laten we eerst maar eens gaan zorgen dat er meer gedaan wordt met de aangiftes die niet worden aangenomen of worden onderzocht. Zelf de aangiftes van marktplaats wordt niets mee gedaan bij de politie. Eerst maar eens hand in eigen boezem steken voordat je begint te roepen over zaken waar je helemaal geen verstand van hebt en gewoon totale controle wil onder het mom van misdaad. Terwijl de politie zelf geen aangite wil opnemen en adviseert aan de balie om dit niet te doen en zelfs te weigeren.
30-12-2015, 15:41 door Anoniem
"Wat betreft de vraag of de 'slimste jongens en meisjes' voor de overheid werken stelt Van der Steur dat het Nationaal Cyber Security Centrum en het team High Tech Crime van de Nationale Politie volledig op sterkte zijn en dat daar zeker de benodigde kennis over cybersecurity in huis is."

Tuurlijk. Tot die kids meer dan 4000 bruto willen verdienen, dan gaan ze ergens anders werken.

Ard, als je team echt zo goed is, en het salaris inmiddels een beetje marktconform is, bel me dan even, je hebt mijn nummer.
30-12-2015, 15:45 door Anoniem
Zie hier het bewijs: iedereen is crimineel tenzij je anders bewijst.
30-12-2015, 16:05 door Anoniem
DIe van de steur is druk bezig om het internet af te spiegelen als het broednest van het
grote kwaad waar veel geld voor nodig is om ons te beschermen.
Het ene bericht na het andere om de publieke mening te masseren richting ....
30-12-2015, 17:52 door Anoniem
De overheid wil alles controleren. Stasie met een 'democratisch' sausje.
Percentage Nederlanders die hiertegen zal ageren is pak hem beet 0,1%
Internet is relatief makkelijk want traceerbaar dus zoekt de overheid alle mogelijkheden om volledige controle door te voeren.
Parlementariers zijjn gewoon bezig met de waan van de dag en zetbazen van het kapitaal. Kok, Zalm, Eurlings en noem maar op... allemaal knechten.
Kijk naar de VS. Meer doden met vuurwapens dan ooit met terrorisme. Maar waar gaan de miljarden naartoe? bestrijding van .....
30-12-2015, 18:35 door Anoniem
kreeg hij van VVD-Kamerlid Van Oosten de vraag of hij ook vindt dat de overheid te weinig haast maakt met de aanpak van cybercrime, dat het veel te makkelijk is om anoniem te blijven en of de begroting voldoende is om te investeren in de aanpak van cybercrime

en als antwoord van Van der Steur daarop:

Het is inderdaad gemakkelijk om anoniem te blijven op het internet en dat is lastig voor de opsporing. Ook de grenzeloosheid van het internet maakt het voor de politie lastig effectief op te sporen op internet. Daar leg ik mij niet bij neer.

Laten we de praktijken van de VVD van de laatste tijd eens op een rijtje zetten:
* Dhr. Teeven (VVD) maakt een twijfelachtige deal met een crimineel, en liegt later over het bedrag.
* Dhr. Opstelten (ook VVD) licht de Kamer verkeert voor vwb het bonnetje van teeven, en het bedrag waar het om ging. Hierbij geholpen door een anatal factieleden van de VVD (waaronder V/d Steur)
* Minister Schippers wilde haar collega's Teeven en Opstelten nog een handje te helpen door met een complot-theorie te komen.
* Diezelfde Schippers wilde, toen haar wetsvoorstel in de Eerste Kamer dreigde te stranden, de Kamer(s) omzeilen door de wet als algemene maatregel van bestuur erdoor te drukken.
* De CvdK van Gelderland, dhr. Cornielje (VVD) probeert zijn partij-genoot Loek Hermans aan een burgemeestersbaantje te helpen in Zutphen.
* Dhr. Hermans zelf is als toezichtshouder bij Meavita zwaar tekort geschoten. De ondernemingskamer sprak van wanbeleid.
* En dan hebben we natuurlijk dhr. Van Reij in Limburg nog :-)

Het lijkt er dus op dat de VVD zelf een groot nest van criminelen is, dat vervolgens alle andere burgers in Nederland wil controleren. Laat ze eerst maar eens schoon schip maken in de VVD.
30-12-2015, 19:08 door wabrandsma
David Kaye, Speciale VN-Rapporteur inzake de bevordering en bescherming van het recht op vrijheid van mening en meningsuiting, bracht een baanbrekende rapport uit waarin een beroep op staten wordt gedaan om sterke encryptie en anonimiteit te promoten.
De mogelijkheid om anoniem te communiceren en om encryptie te gebruiken, is belangrijker dan ooit en de rapporteur merkt terecht op dat de privacy een toegangspoort is voor de vrijheid van mening en meningsuiting.
Bron:
https://www.eff.org/deeplinks/2015/06/un-special-rapporteur-calls-upon-states-protect-encryption-and-anonymity-online
30-12-2015, 19:49 door Anoniem
Gordijnen in slaapkamer belemmeren de toezicht.
(weet ook niet wat ze daar te zoeken zouden moeten hebben, maar toch)
30-12-2015, 20:29 door Anoniem
Is het niet dat Jan met de Pet heel lastig anoniem kan blijven op internet en daardoor overal gevolgt wordt en in zijn privacy wordt aangetast. En de boefjes met een paar inspanningen bijna onzichtbaar worden. Wat zegt ons dat? Mensen die geen kwaad in de zin hebben moeten alle privacy opgeven. Voor een groepje die je toch niet kan pakken op deze manier. Ik wil dat gordijnen en ruimtes zonder ramen worden verboden!
30-12-2015, 21:35 door Anoniem
Op het moment dat de burgers hun privacy en anonimiteit moeten inleveren, betekent dat het einde van de democratie en belanden we in een totalitaire staat waarin de overheid door 24/7 surveillance bepaalt wat de mensen doen en denken. Als je weet dat de overheid je 24/7 in de gaten houdt, zal je je nooit meer vrij voelen om te zeggen wat je denkt.
30-12-2015, 21:41 door Anoniem
Van Der Steur kent mensen die zijn overleden aan anonimiteit.

Een variatie op een beroemde uitspraak van de opvolger van Opstelten.
30-12-2015, 21:53 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-12-2015, 21:55
[Verwijderd]
30-12-2015, 22:39 door Anoniem
Door Anoniem: Maar meneer v/d Steur... Dat zelfde geldt voor elke crimineel. Zolang het anoniem is, is het lastig om daders te vinden. Dat geldt voor een drugs dealer, maar ook voor een zwendelaar.

Wat U het liefste wilt is dat iedereen een chip geïmplanteerd krijgt en er op elke straathoek een scanner hangt. Dan weet U precies wie wanneer waar was en wie ergens bij betrokken was. Koppel dat ook nog aan een computer, en dan is het probleem van 'anoniem internet' ook uit de wereld.

Op zich zou dat allemaal niet zo erg zijn, als de overheid te vertrouwen zou zijn. En dat, meneer Steur, is nou juist niet het geval. Dat bewijst de geschiedenis keer op keer op keer.

U wilt maar al te graag de vrijheid die er nog is opofferen zodat Uw ambtenaren minder hard hoeven te lopen. No way!

Ga gewoon aan het werk en leer Uw ambtenaren eens 'opsporen'. Zoals je dat 30 jaar geleden ook deden (of eigenlijk: ook niet deden). Toen had Uw voorganger de smoes 'kunnen niet vinden'. Nu gebruikt U de smoes 'internet'. Ksssst. Ga aan het werk!

Beste anoniem,

Als je nu eens even Googled op "Contact met de Overheid" daar dan naar belt, en daar vraagt het verhaal aan Steur
door te geven, dan is Steur (verplicht) jouw een antwoord te geven. Enkel op deze manier kom je nog ergens achter.

Hier een verhaal posten is VOLKOMEN zinloos.

Wil je iets met je verhaal doen, doe dan iets in die richting, en dat is niet hier.

Maar je gaat dan toch al zeggen oomdat maakt niks uit toch?

Als dat zo is, verknoei je tijd hier dan ook niet.

De wereld proberen te verbeteren doe je zo in elk geval niet.

Maar dat schijnen mensen niet te doen, of te durven.

De eerste reactie is altijd, er luisterd toch niemand toch.
30-12-2015, 23:04 door Anoniem
Wat een onzin van van der Steur. als iemand er het geld voor over heeft en verstand van heeft om echt anoniem op Internet te zitten dan gaan die regels ook niet helpen. De enige mensen die er last van hebben zijn wij, burgers en niet te vergeten die paar domme criminelen die je met slim rechercheren nu ook al vindt. Dus daar moet je je werk op inrichten, dat is echt niet moeilijk.
31-12-2015, 01:34 door Anoniem
Het gaat niet om het aanpakken van criminelen maar de angst voor een volksopstand.
31-12-2015, 06:44 door Anoniem
Beste mensen het gaat helemaal niet om boeven vangen
Het gaat er alleen maar om dat ze ons kunnen schaduwen, onder het mom van dat iedere crimineel, terrorist,pedofiel,
fraudeur zijn zaakjes regelt op internet.
En ja daar wordt internet ook voor gebruikt,zeker bij het frauderen, maar is de overheid hier niet mede verantwoordelijk
voor alles via EMail ook fraude gevoeligen informatie.
En waarom mensen schaduwen , zie geschiedenis boeken.
Fijne jaar wisseling en een goed nieuw jaar " op naar een dictatoriale staat "
31-12-2015, 11:20 door Anoniem
Door Anoniem: de slimste jongens en meisjes op het gebied van cyber werken voor zichzelf. Omdat daar veel meer geld valt te verdienen dan bij de overheid.

Het gaat niet om geld, maar m integriteit!
31-12-2015, 13:37 door Anoniem
Die goede administratie van de Nederlanders heeft de Duitsers in de 2e wereld oorlog het heel makkelijk gemaakt om bepaalde bevolkingsgroepen te vernietigen. Blijkbaar was dat niet een goed genoeg voorbeeld waarom anonimiteit gewenst is.
31-12-2015, 16:13 door Anoniem
Door Anoniem: "Wat betreft de vraag of de 'slimste jongens en meisjes' voor de overheid werken stelt Van der Steur dat het Nationaal Cyber Security Centrum en het team High Tech Crime van de Nationale Politie volledig op sterkte zijn en dat daar zeker de benodigde kennis over cybersecurity in huis is. "

Mooi, die keiharde ontkenning.

Politiek is: Met zo veel mogelijk woorden zo min mogelijk zeggen.
31-12-2015, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Maar meneer v/d Steur... Dat zelfde geldt voor elke crimineel. Zolang het anoniem is, is het lastig om daders te vinden. Dat geldt voor een drugs dealer, maar ook voor een zwendelaar.

Wat U het liefste wilt is dat iedereen een chip geïmplanteerd krijgt en er op elke straathoek een scanner hangt. Dan weet U precies wie wanneer waar was en wie ergens bij betrokken was. Koppel dat ook nog aan een computer, en dan is het probleem van 'anoniem internet' ook uit de wereld.

Op zich zou dat allemaal niet zo erg zijn, als de overheid te vertrouwen zou zijn. En dat, meneer Steur, is nou juist niet het geval. Dat bewijst de geschiedenis keer op keer op keer.

U wilt maar al te graag de vrijheid die er nog is opofferen zodat Uw ambtenaren minder hard hoeven te lopen. No way!

Ga gewoon aan het werk en leer Uw ambtenaren eens 'opsporen'. Zoals je dat 30 jaar geleden ook deden (of eigenlijk: ook niet deden). Toen had Uw voorganger de smoes 'kunnen niet vinden'. Nu gebruikt U de smoes 'internet'. Ksssst. Ga aan het werk!

Beste anoniem,

Als je nu eens even Googled op "Contact met de Overheid" daar dan naar belt, en daar vraagt het verhaal aan Steur
door te geven, dan is Steur (verplicht) jouw een antwoord te geven. Enkel op deze manier kom je nog ergens achter.

Hier een verhaal posten is VOLKOMEN zinloos.

Wil je iets met je verhaal doen, doe dan iets in die richting, en dat is niet hier.

Maar je gaat dan toch al zeggen oomdat maakt niks uit toch?

Als dat zo is, verknoei je tijd hier dan ook niet.

De wereld proberen te verbeteren doe je zo in elk geval niet.

Maar dat schijnen mensen niet te doen, of te durven.

De eerste reactie is altijd, er luisterd toch niemand toch.

Dat ben ik niet per se met je eens. Het hangt af van het publiek.

Je krijgt inderdaad een antwoord als je naar de overheid schrijft. Je krijgt het antwoord dat wat zij met de gegevens doen juridisch mag ook al ben je het er niet mee eens en dat er zorgvuldig mee omgegaan wordt (Echt waar? Echt waar! Echt waar meneer de uil? Hmmhmmm.). Overtuigen dat het anders moet is niet helemaal kansloos, maar de kans is via die weg te klein om de investering te rechtvaardigen.

Het gaat er om de publieke opinie te overtuigen, want als een miljoen Nederlanders zeggen dat het anders moet... Dat proces is al aan de gang. Dit forum is een redelijke plaats om daar mee bezig te zijn. Deels is het preken voor eigen parochie, maar er lopen ook mensen op die twijfelen aan het "niets te verbergen" dogma. En die moet je bereiken. Op hun beurt hebben ze ook weer een netwerk. Enzovoort.

Het beste is overigens daar wel anonimiteit te bewaren, voor de zekerheid. Ik wil de overheid er zeker niet van beschuldigen dat ze nog wel eens hardhandig met critici omgaan, en ook het betrokken ministerie niet, maar er zijn wel incidenten. En de impact van zoiets is ongeveer als te voet aangereden worden door een tientonner.
31-12-2015, 18:23 door Anoniem
Mij maakt het niet uit of ze data willen verzamelen zolang ze niet in staat zijn om een fotorolletje te ontwikkelen (Srebrenica), een telefoongesprek op te nemen en te bewaren (Teeven<>Van Reij) of een 'kassabonnetje' uit hun computersystemen te toveren (Teeven deal). Ik heb er wel vertrouwen in dat ze volledig incompetent zijn om data te bewaren.
01-01-2016, 13:52 door karma4
Door Anoniem: Mij maakt het niet uit of ze data willen verzamelen zolang ze niet in staat zijn om een fotorolletje te ontwikkelen (Srebrenica), een telefoongesprek op te nemen en te bewaren (Teeven<>Van Reij) of een 'kassabonnetje' uit hun computersystemen te toveren (Teeven deal). Ik heb er wel vertrouwen in dat ze volledig incompetent zijn om data te bewaren.
Ze mogen dan wel incompetent overkomen maar met je genoemde voorbeelden denk ik maar aan geveinsde incompetentie. Dat is erger omdat er bewust een en ander onder de mat geschoven wordt. Willekeur / fraude / misbruik.

Het data verzamelen als strategie komt niet van de top. Het begint vanuit de techniek de mensen op de vloer omdat het kan. Het wordt gepromoot als handig voor later en de oplossing voor alles. Het idee wordt gebracht naar de top.
Met incompetent of foute top krijg je dan het ongebreidelde dataverzamelen. Zolang de politieke situatie nog zo is dat er geen direct misbruik van gemaakt wordt is er nog niets aan de hand.
Echter zodra de politieke situatie veranderd kon dat wel eens zeer fout gaan uitpakken. Dat risico moet je minimaliseren.
Het meest eenvoudige: niet ongebreideld data verzamelen omdat het kan.
01-01-2016, 14:30 door Anoniem
Geachte heer van der Steur. Ik ben het meer dan zat dat mijn naam constant wordt gebruikt en misbruikt door u en andere lieden van de Nederlandsche Overheid om criminelen en mensen die hun naam niet wensen te vermelden.

Ik ben hier niet van gediend en eis derhalve dan ook dat u mijn naam niet meer gebruikt voor uw denominaties.
Hoogachtend,

P.J.Anoniem,
Amsterdam.
04-01-2016, 13:47 door Anoniem
Laten we de praktijken van de VVD van de laatste tijd eens op een rijtje zetten:
* Dhr. Teeven (VVD) maakt een twijfelachtige deal met een crimineel, en liegt later over het bedrag.
* Dhr. Opstelten (ook VVD) licht de Kamer verkeert voor vwb het bonnetje van teeven, en het bedrag waar het om ging. Hierbij geholpen door een anatal factieleden van de VVD (waaronder V/d Steur)
* Minister Schippers wilde haar collega's Teeven en Opstelten nog een handje te helpen door met een complot-theorie te komen.
* Diezelfde Schippers wilde, toen haar wetsvoorstel in de Eerste Kamer dreigde te stranden, de Kamer(s) omzeilen door de wet als algemene maatregel van bestuur erdoor te drukken.
* De CvdK van Gelderland, dhr. Cornielje (VVD) probeert zijn partij-genoot Loek Hermans aan een burgemeestersbaantje te helpen in Zutphen.
* Dhr. Hermans zelf is als toezichtshouder bij Meavita zwaar tekort geschoten. De ondernemingskamer sprak van wanbeleid.
* En dan hebben we natuurlijk dhr. Van Reij in Limburg nog :-)
Volgens mij vergeet je nog de voorzitter van dit parlement... Anouchka van Miltenburg.
Ze vergat even om de rechtelijke macht volledig buitenspel te zetten, en of ze nu moedwillig of onzorgvuldig handelde, ze deed half werk (althans als je enkel haar de schuld wil geven i.p.v. haar dirigent).

Het lijkt er dus op dat de VVD zelf een groot nest van criminelen is, dat vervolgens alle andere burgers in Nederland wil controleren. Laat ze eerst maar eens schoon schip maken in de VVD.
Ach, als we kijken naar hoe hard er nu geroepen wordt dat we niet van nep-parlement mogen spreken...
Hoe hard zijn is volksvertegenwoordiging nu werkelijk bezig het volk te vertegenwoordigen (...of andere belangen)?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.