image

Adobe begint 2016 met Flash Player-update voor IE

maandag 4 januari 2016, 10:23 door Redactie, 3 reacties

Adobe is het nieuwe jaar met een Flash Player-update voor Internet Explorer begonnen. Aanleiding is een fout in Flash Player ActiveX voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7, waardoor Flash Player in applicaties buiten de browser niet meer goed werd geladen en een zwart of wit scherm liet zien.

In tegenstelling tot de twee updates die Adobe in december voor Flash Player uitbracht gaat het in dit geval niet om een beveiligingsupdate, maar een bugfix. De nieuwe Flash Player, met het versienummer 20.0.0.270, zal automatisch bij IE-gebruikers op de eerdere Windowsversies worden geïnstalleerd, maar is ook via de website van Adobe te downloaden.

Adobe zegt met Microsoft samen te werken om de update onder gebruikers van Windows 8 en Windows 10 uit te rollen. Internet Explorer op deze besturingssystemen maakt gebruik van een embedded Flash Player, waarbij Microsoft verantwoordelijk voor het uitrollen van de update is. Via deze pagina kunnen gebruikers controleren welke Flash Player-versie erop het systeem geïnstalleerd staat. Voor overige browsers en systemen is Flash Player 20.0.0.267, die op 28 december verscheen, de meest recente versie.

Reacties (3)
04-01-2016, 21:59 door [Account Verwijderd]
Redactie: ...Internet Explorer op deze besturingssystemen maakt gebruik van een embedded Flash Player, waarbij Microsoft verantwoordelijk voor het uitrollen van de update is...

Dank redactie voor deze verheldering van zaken! Dus de reden dat ik tot tweemaal toe weer Flash op het systeem zag is te wijten aan de 'hulpvaardigheid' van MS, bezorgd om mijn computer safety. Kortom: Degene die deze Malware lokdoos (Flash) niet meer op zijn systeem wil, wordt er dus met elke up-date/grade van IE ongevraagd mee opgezadeld. Da's om kromme tenen van te krijgen!
04-01-2016, 22:07 door Anoniem
Door Aha: Degene die deze Malware lokdoos niet meer op zijn systeem wil

Het gebruik van Lokdozen is nog niet toegestaan.
De Wet Computercriminaliteit III is nog niet goedgekeurd.
05-01-2016, 10:24 door Anoniem
Misschien handig?

Flash-Player removal tool

https://helpx.adobe.com/nl/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html

Let wel: Deze instructies zijn NIET van toepassing op Flash Player voor Internet Explorer op Windows 8 en hoger, of voor Microsoft Edge op Windows 10.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.