image

Van Boxtel gunt klus ‘elektronische handtekening’

dinsdag 23 juli 2002, 10:45 door Redactie, 4 reacties

Minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid heeft op 15 juli de Europese aanbesteding voor de inrichting van de Public Key Infrastructuur (PKI) voorlopig gegund aan PinkRoccade Megaplex. Met de aanbesteding is de digitale handtekening een forse stap dichterbij gekomen. De PKI is een voorwaarde voor betrouwbaar elektronisch verkeer van en met de overheid. (Pkioverheid.nl)

Reacties (4)
23-07-2002, 16:05 door Anoniem
We gaan beginnen !!!!
23-07-2002, 20:14 door Anoniem
Originally posted by Ambtenaar
We gaan beginnen !!!!

Niet eerst nog een stuurgroep formeren misschien?
24-07-2002, 11:46 door tjboschloo
Nu maar hopen dat ze van OpenPGP gebruik maken, en niet iets proprietaries gebruiken waarvoor iedere nederlander royalties moet gaan betalen.. <http://www.openpgp.org>. In Duitsland zijn ze in ieder geval al lang bezig met GnuPG. Ook lijkt me dit iets leuks voor de studenten aan bijvoorbeeld de TU Eindhoven (daar hebben ze een cryptografie afdeling), maar daar heeft van Boxtel natuurlijk toevallig even niet aan gedacht!!
24-07-2002, 15:26 door Anoniem
Ook lijkt me dit iets leuks voor de studenten aan bijvoorbeeld de TU Eindhoven (daar hebben ze een cryptografie afdeling), maar daar heeft van Boxtel natuurlijk toevallig even niet aan gedacht!!

Lijkt me inderdaad een mooi project voor die studenten want vertrouwen in PINK ROCCADE hebben we hier iig niet meer als je ziet wat voor mensen die leveren aan klanten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.