image

Autofabrikanten kiezen Microsoft als partner voor online auto

dinsdag 5 januari 2016, 12:17 door Redactie, 31 reacties

Verschillende autofabrikanten waaronder Nissan en Volvo gaan met Microsoft samenwerken om online toepassingen in auto's te ontwikkelen, zo heeft de softwaregigant tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas laten weten. Eerder sloot Microsoft al overeenkomsten met onder andere Ford en Toyota.

Volgens Microsoft zullen auto's in de nabije toekomst met internet verbonden zijn, alsmede met andere auto's, mobiele telefoons en de thuiscomputer. "De auto wordt een vriend en een assistent in je digitale leven. En het is onze strategie om het ultieme platform voor alle intelligente auto's te zijn", aldus Peggy Johnson, Executive Vice President Business Development bij Microsoft. Microsoft zal verschillende mobiele oplossingen gaan ontwikkelen waarbij software van Microsoft, zoals Office en Windows 10, met de infotainmentsystemen en apps van de auto worden geïntegreerd.

Nissan heeft daarnaast bekendgemaakt dat alle Nissan LEAF- en Infiniti-modellen in Europa Connect Telematics Systems zullen gebruiken dat op Microsoft Azure draait. Ook technologieën zoals Cortana en de cloudoplossingen van Microsoft zullen straks in de auto kunnen worden gebruikt. Volgens Johnson weet Microsoft de juiste balans te vinden om via data persoonlijke ervaringen aan te bieden, waarbij de privacy en veiligheid van gebruikers zijn gewaarborgd.

Reacties (31)
05-01-2016, 12:43 door Anoniem
Dus binnenkort moet je een auto gaan kopen die past bij je thuis computer situatie.
Kom je bij de garage, eerste vraag: Wat voor een computer systeem draait u op?
Ah ik zie dat U een apple adapt ben,tja dat is helaas niet compatible met onze modellen.
05-01-2016, 13:35 door Anoniem
Wordt zeer gevaarlijk. Echt online per seconde opslaan waar iemand uithangt, gesprekken afluisteren in auto en stiekem video opnames kunnen maken. Afluisterdiensten kijken hier zeer reikhalzend naar uit.
05-01-2016, 14:31 door [Account Verwijderd]
Neen bedankt! En...Nondeknetter wat een nonsens. Een auto die communiceert met het internet? Bah. De gemiddelde gebruiker weet al niet meer hoe te communiceren met zijn/haar medeweggebruikers!
Van mij hoeft een auto maar zes eigenschappen te hebben. Comfortabel rijden en prima remmen onder de meest extreme wegomstandigheden. Ruitenwissers die een stortbui en hevige sneeuwval aan kunnen. Verder wil ik droog blijven van kop tot teen en moet er een goed werkende verwarming in zitten zodanig dat de ruiten niet of zo min mogelijk beslaan. Voor mij: Hoe meer basic hoe liever. zelfs Airco vind ik al nonsens.
05-01-2016, 14:47 door Anoniem
Is Microsoft hierin een concurrent van QNX of zijn dit verschillende toepassingsgebieden?
05-01-2016, 14:49 door Anoniem
Auto met Microsoft? Ben je gek, mij niet gezien. Hebben nog nooit windows op orde gehad. Op snelweg aan 120/u en dan een virusje die actief wordt. Auto parkeren, dan terugkomen en auto gestolen (software hack, systeem beheer)
05-01-2016, 14:57 door Ron625
Door Redactie:waarbij de privacy en veiligheid van gebruikers zijn gewaarborgd.
Inmiddels hebben we ervaring met privacy in Windows-10, dus ik geloof het niet. ...............
05-01-2016, 15:14 door Anoniem
What could possibly go wrong...
05-01-2016, 15:40 door Anoniem
zoals Office

Wat doet Office in mijn auto? Is de auto zo intelligent dat ik gewoon tijdens de rit aan mijn documenten kan werken of een moeilijke spreadsheet berekening kan opzetten?

Europa Connect Telematics Systems zullen gebruiken dat op Microsoft Azure draait

Wat als de verbinding wegvalt, zoals nog steeds vaak gebeurt in tunnels of vlak bij de grens?
De auto stopt met de melding "verify genuine Windows".

Peter
05-01-2016, 16:14 door Anoniem
Door Aha: ...
Verder wil ik droog blijven van kop tot teen en moet er een goed werkende verwarming in zitten zodanig dat de ruiten niet of zo min mogelijk beslaan. Voor mij: Hoe meer basic hoe liever. zelfs Airco vind ik al nonsens.
U was er nog niet van op de hoogte dat er geen betere remedie tegen beslagen ruiten is, dan de airco?
Een paar seconden airco op de vooruit (voor het wegrijden!) is al genoeg, daarna kan de verwarming aan voor de temperatuur ;)


OT: Ik heb maar één vraag:
De volgende keer dat ik een Volvo koop, kan ik deze zaken dan ook weigeren?
Of zouden te weinig mensen deze optie willen, zodat het wederom een standaard wordt?
05-01-2016, 16:16 door Anoniem
Laten ze eerst WINDOWS maar eens veilig maken zodat je geen 3e partij antivirus software nodig bent, voordat ik in zo een auto stap!
05-01-2016, 16:27 door Anoniem
Het geeft een hele nieuwe dimensie aan het begrip sjoemelsoftware
05-01-2016, 16:28 door Anoniem
Niet met express instellingen installeren!
05-01-2016, 18:10 door karma4
Harman van de radios heeft een beveiliger voor Internet verbonden auto's overgenomen.
De wereld veranderd je houdt het niet tegen.
05-01-2016, 21:35 door Anoniem
Door Anoniem: Laten ze eerst WINDOWS-GEBRUIKERS maar eens zo verstandig maken zodat je geen 3e partij antivirus software nodig hebt, voordat ik in zo een auto stap!

I Fixed That For You
05-01-2016, 21:43 door Anoniem
Krijg je 3 extra knopjes op je dashboard: CTRL ALT en DEL
05-01-2016, 21:50 door Anoniem
'online auto's' ?

Wow, dat schept fantasievolle mogelijkheden.
Zou ik dan ook straks me dinky pinky purple kever toy kunnen opsporen in huis via google maps als vertrokken kruipende visite dat ding onvindbaar heeft gemaakt?
Zou ik dan met een additionele afstandsbediening de wieltjes kunnen locken om fout parkeren voortaan preventief te voorkomen?
Zelfs op afstand kunnen meekijken via de minicarwebcam op plaatsen die inmiddels veel te laag zijn voor het stramme ruggetje?
Met een online druk effe bijschijnen waar dat nodig is met kekke koplampies?

Wanneer komt die sint ookalweer?
Laat die online thermostaat maar zitten.
Wat een coole technotoekomstmuziek !
05-01-2016, 22:02 door Anoniem
Moet je zeker bijbetalen om Windows-vrij te blijven.
05-01-2016, 22:45 door Anoniem
Dit moet een misselijke grap zijn...

Hebben ze niets geleerd van Nokia?
05-01-2016, 23:08 door Anoniem
Ongeacht de software, wie voert de keuringen uit om te bepalen of de combinatie hardware/software veilig genoeg is om op de openbare weg te gebruiken?
05-01-2016, 23:56 door Anoniem
O, als we op die toer gaan dan wil Microsoft misschien ook wel partner zijn voor m'n "online schoenen"...
06-01-2016, 07:02 door Anoniem
En alweer loopt MS achter de feiten aan, wie gaat er nu nog in auto's investeren, de weg naar mars is open waarom niet
in ruimte schepen.
06-01-2016, 09:12 door Anoniem
Citaat: "De auto wordt een vriend en een assistent in je digitale leven."

Ook een manier om aan te geven dat je 24/7 gemonitord zal worden, desgewenst met terugwerkende kracht.

En Johnson weet Microsoft de juiste balans te vinden om via data persoonlijke ervaringen aan te bieden, waarbij de privacy en veiligheid van gebruikers zijn gewaarborgd. Jaha... want Microsoft is een echte privacybeschermer daar kun je vanop aan hoor, écht waar, 100% echt waar...
06-01-2016, 09:15 door Anoniem
Door Anoniem: Auto met Microsoft? Ben je gek, mij niet gezien. Hebben nog nooit windows op orde gehad. Op snelweg aan 120/u en dan een virusje die actief wordt. Auto parkeren, dan terugkomen en auto gestolen (software hack, systeem beheer)

Je kunt ook niet reageren. Je komt zeker niet snugger over met bewoordingen als "Windows noooit op orde". Wou je zeggen dat Linux / Apple of welk systeem dan ook geen virussen kan hebben.

Ontopic: Leuk dat gekoppel allemaal, maar ik wil helemaal niet gekoppelde systemen hebben. Auto / computer of wat dan ook moet voor zijn eigen doel dienen en niets gecombineerd. De potentieele risico's op verzamelen van gegevens, kraken van de systemen en misbruiken wordt als maar groter onder de noemer "Internet of Things".
06-01-2016, 10:25 door Anoniem
Mijn autoke is al 12 jaar oud en daar staat niets in van al die digitale dingen daar ik er totaal maar dan ook totaal geen boodschap aan heb en ik wil dat ook zo houden.

Tijdje geleden vroeg nog iemand mij: Nieuwe auto? Ik zei: neen die is 12 jaar oud. Die man viel echt bijna omver.

Dus die kan best nog wat jaartjes mee.
06-01-2016, 10:37 door Anoniem
Misschien off-topic, maar ik had eens een navigatieapparaat die op Windows CE draaide.

Tijdens de autorit is het verschillende keren voorgekomen dat het OS crashte waardoor alles op zwart werd gezet. Route weg, navigatie weg...en omdat ik dát niet meer wilde in de "middle of nowhere" heb ik het apparaat alsnog een hele grote schop verkocht. Hoe het in dit artikel genoemde software gaat werken weet ik niet, maar goede ervaringen met Windows van Microsoft heb ik allerminst.
06-01-2016, 12:13 door Zeurkool
Door Anoniem: Auto met Microsoft? Ben je gek, mij niet gezien. Hebben nog nooit windows op orde gehad. Op snelweg aan 120/u en dan een virusje die actief wordt. Auto parkeren, dan terugkomen en auto gestolen (software hack, systeem beheer)

Weet je hoe een virus op je computer terecht komt? Nee? Verouderde software. Ondanks beveiliging toch gedrag vertonen waarmee het makkelijk is voor trojans (voorbeeld) om mee te liften op illegaal gedownloade software. Op linkjes klikken.
Geen bescherming waardoor besmette reclame op websites je pc besmetten.
06-01-2016, 13:04 door Anoniem
Door Zeurkool:
Door Anoniem: Auto met Microsoft? Ben je gek, mij niet gezien. Hebben nog nooit windows op orde gehad. Op snelweg aan 120/u en dan een virusje die actief wordt. Auto parkeren, dan terugkomen en auto gestolen (software hack, systeem beheer)

Weet je hoe een virus op je computer terecht komt? Nee? Verouderde software. Ondanks beveiliging toch gedrag vertonen waarmee het makkelijk is voor trojans (voorbeeld) om mee te liften op illegaal gedownloade software. Op linkjes klikken.
Geen bescherming waardoor besmette reclame op websites je pc besmetten.
Dus als we doen wat jij zegt zijn we van computer virussen verlost, ik wens je veel succes.
06-01-2016, 17:09 door Anoniem
Volgens Johnson weet Microsoft de juiste balans te vinden om via data persoonlijke ervaringen (lees:reclame via uniek id zoals in w10 ) aan te bieden, waarbij de privacy (not, combineert niet met de persoonlijke ervaringen) en veiligheid van gebruikers zijn gewaarborgd (hoe veilig is een standaard win systeem zonder extern aanvullende av software?).

Juiste balans?
De juiste balans in winstmaximalisatie vinden zal men bedoelen.
06-01-2016, 17:38 door Zeurkool
Door Anoniem:
Door Zeurkool:
Door Anoniem: Auto met Microsoft? Ben je gek, mij niet gezien. Hebben nog nooit windows op orde gehad. Op snelweg aan 120/u en dan een virusje die actief wordt. Auto parkeren, dan terugkomen en auto gestolen (software hack, systeem beheer)

Weet je hoe een virus op je computer terecht komt? Nee? Verouderde software. Ondanks beveiliging toch gedrag vertonen waarmee het makkelijk is voor trojans (voorbeeld) om mee te liften op illegaal gedownloade software. Op linkjes klikken.
Geen bescherming waardoor besmette reclame op websites je pc besmetten.
Dus als we doen wat jij zegt zijn we van computer virussen verlost, ik wens je veel succes.

Tja, ik heb nooit geen problemen met mijn pc. Windows 10, virusbescherming en Malwarebyts premium. Verder download ik geen films of muziek. En dan ben je een eind veilig.
07-01-2016, 10:07 door Anoniem
Door Aha: Neen bedankt! En...Nondeknetter wat een nonsens. Een auto die communiceert met het internet? Bah..

Welkom in vandaag. Moderne auto's zoals de Tesla's doen dit al. Erg fraai om te zien, buitengewoon prettig om te rijden.
07-01-2016, 10:12 door Anoniem
Door Anoniem: Laten ze eerst WINDOWS maar eens veilig maken zodat je geen 3e partij antivirus software nodig bent, voordat ik in zo een auto stap!

Waarom zou je 3rd party AV nodig hebben? Recente testresultaten gezien?
En sowieso de artikelen over relevantie e.d. gelezen? Zoals oa: http://securitywatch.pcmag.com/security-software/326487-microsoft-goes-from-cellar-to-stellar-in-new-antivirus-test
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.