image

3M onthult nieuw privacyfilter tegen schoudersurfen

woensdag 6 januari 2016, 13:59 door Redactie, 4 reacties

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft 3M een nieuw privacyfilter voor laptops gedemonstreerd dat schoudersurfen moet voorkomen. Schoudersurfen, waarbij mensen vanaf een afstand wachtwoorden en andere gegevens proberen te lezen, wordt door 3M 'visueel hacken' genoemd.

"Visueel hacken is het verzamelen van vertrouwelijke informatie door naar iemands scherm te kijken", aldus de definitie van het bedrijf. Doordat er steeds meer mobiele apparaten verschijnen, groeit ook het risico van schoudersurfen. Het privacyfilter van 3M zorgt ervoor dat alleen gebruikers die direct achter de machine zitten het scherm kunnen bekijken. Vanaf een hoek van 30 graden wordt informatie op het scherm onleesbaar.

Het nieuwe privacyfilter is bedoeld voor laptops die over een touchscherm beschikken en moet beter reageren. Daarnaast is het scherm dun genoeg dat laptops volledig kunnen worden gesloten. De privacyfilters van 3M worden onder andere aan verschillende laptops van HP toegevoegd. Laptopmag maakte onderstaande impressie van de HP Elitebook 840 die over een 3M-privacyfilter beschikt.

Image

Reacties (4)
06-01-2016, 15:39 door Anoniem
De titel klopt dus niet, schoudersurfen blijft juist wel een feature ;)
06-01-2016, 19:50 door Anoniem
Stupid!

Erg dom van 3m : privacy browsers 'blokkeren' door de content van betreffende pagina niet te tonen.
Bij dat soort privacy bewuste bezoekers, daar ligt toch een deel van je markt?
06-01-2016, 20:55 door Anoniem
Lol, lcd makers zijn jaren bezig geweest de kijkhoek van hun schermen te vergroten en nu gaan we er iets voorzetten om hem weer te verkleinen ....
07-01-2016, 07:40 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 07-01-2016, 07:50
Schoudersurfen, waarbij mensen vanaf een afstand wachtwoorden
Ja, je kunt dan het aantal bolletjes of sterretjes tellen (en bij "net use ... *" in een cmd promp zie je helemaal niets bij het intikken van een wachtwoord).

Komt er ook een folietype (dekentje?) dat je op je handen (op je toetsenbord) legt, en zo ja, gaat 3M dan ook iets doen voor mensen die moeite hebben met blind typen?

Ik denk dat ik maar vast patent ga aanvragen op een decryptiebril en een versleutelend scherm. Doe ik er meteen DRM bij, dan moet je N brillen kopen als je met N mensen naar een betaalde uitzending/film etc. wilt kijken (dan hoeft het scherm niet te versleutelen, dat doet de producent van de uitzending). Zucht...

Er nog even verder over doordenkend: met een decrypting Google Glass zou je ook info op papier kunnen versleutelen - for your glasses only. PS niet op je bank neerploffen als jouw bril daar ligt...

GPGPG = Google Pretty Good Privacy Glass
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.