image

Belangrijke update voor gebruikers Tor Browser

donderdag 7 januari 2016, 16:14 door Redactie, 2 reacties

Voor gebruikers van Tor Browser is een belangrijke update uitgekomen die direct moet worden geïnstalleerd, zo adviseert het Tor Project, de organisatie die de browser en het Tor-netwerk onderhoudt. Tor Browser bestaat uit een aangepaste versie van Firefox en software om met Tor verbinding te maken.

Tor Browser 5.0.7 bevat een belangrijke update voor een bug waardoor de browser kon crashen. "Alle gebruikers wordt aangeraden direct te updaten, omdat de bug waarschijnlijk 'exploitable' is", aldus Tor-ontwikkelaar Georg Koppen. Updaten kan via Tor Browser zelf en de website van het Tor Project. Via het Tor-netwerk kunnen gebruikers onder andere hun IP-adres verbergen en wordt het webverkeer versleuteld, zodat bijvoorbeeld de eigen provider dit niet kan bekijken. Dagelijks maken er 2,5 miljoen mensen gebruik van.

Reacties (2)
07-01-2016, 16:20 door Anoniem
Klopt, update voor Tor-browser kreeg ik binnen na een update van Firefox.
10-01-2016, 10:29 door Anoniem
Zie geen reden om zelf een Tor browser te gebruiken. Behalve als je iets te verbergen hebt. Al sik naar security.nl nu.nl of ad.nl ga mag mijn provider wel weten. Zie daar geen bedreiging in.Bankieren via een tor browser zou ik niet doen. Het kan zijn dat je door een maleviede tor server gaat die kan zien wat je doet.

Of je moet paranoïde zijn en alles als een bedreiging ziet. Maar ik kan het mis hebben en iemand mij kan vertellen waarom je het wel zou gebruiken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.