image

Auteur Mr. Robot wil internetgebruikers bewust maken

vrijdag 8 januari 2016, 11:40 door Redactie, 1 reacties

De televisieshow Mr. Robot, waarbij de activiteiten van een hacker worden gevolgd, had als doel om internetgebruikers bewust te maken, zo laat auteur Kor Adana weten. In tegenstelling tot veel televisieseries en films probeerde Mr. Robot het hacken van systemen op een authentieke manier weer te geven.

"Het is goed als het mensen meer paranoia maakt", aldus Adana tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De manier waarop de hacks worden getoond moet kijkers meer over hun eigen internetgedrag laten nadenken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van onbekende usb-sticks en cd's of het kiezen van zwakke wachtwoorden, zo meldt Business Insider.

Om ervoor te zorgen dat de show technisch klopte werd beveiligingsexpert James Plouffe ingeschakeld. Ook hij hoopt dat mensen door Mr. Robot beter zullen opletten, door bijvoorbeeld vaak genegeerde beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een verschillend wachtwoord voor elke website of app. Ook wijst hij naar het risico van steeds meer apparaten die met het internet verbonden zijn, zoals slimme televisies en koelkasten. "Kijk of het echt een meerwaarde heeft om je broodrooster of koelkoast op het internet aan te sluiten", aldus Plouffe tijdens een paneldiscussie.

Reacties (1)
08-01-2016, 19:17 door BadAss.Sx
Geweldige serie. Helaas herkende ik er ook een hoop in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.