image

Finland levert van cybercrime verdachte Rus uit aan VS

vrijdag 8 januari 2016, 12:40 door Redactie, 2 reacties

De Finse autoriteiten hebben besloten een Russische man die van cybercrime wordt verdacht aan de Verenigde Staten uit te leveren, zo meldt het Finse televisiestation Yle Uutiset. De man wordt verdacht van het infecteren van computers en werd gezocht door de Amerikaanse autoriteiten.

De Russische man werd vorig jaar augustus in Finland aangehouden. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zou er sprake van "illegale praktijken" en een "heksenjacht" zijn geweest. Rusland riep Finland vervolgens op om internationale wetgeving te respecteren, zo liet Russia Today destijds weten. Tegen de beslissing van de Finse autoriteiten om de man uit te leveren kan geen bezwaar worden gemaakt.

Reacties (2)
08-01-2016, 22:22 door Anoniem
Amerikanen zijn bezig wo3 aan te zwengelen.
Ik hoop dat ik dood ben voordat ie uitbreekt.
11-01-2016, 17:17 door Anoniem
Door Anoniem: Amerikanen zijn bezig wo3 aan te zwengelen.
Ik hoop dat ik dood ben voordat ie uitbreekt.
Dat is een beetje kort door de bocht om de amerikanen daarvan te beschuldigen. Je ziet duidelijk een verschil in cultuur tussen de amerikanen, chinezen, russen en ga zo maar door. Die russen hebben ook een ander culturele mentaliteit waar ze ook op aangesproken mogen te worden. Die veroorzaken ook net zo goed al die spanningen in de wereld. Ze zouden ook wat meer moeite mogen doen om correct te communiceren met de rest maar blijven in hun spierballen gezeik hangen. Pot verwijt de ketel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.