image

Persoonlijke e-mailaccount inlichtingenhoofd VS gehackt

woensdag 13 januari 2016, 10:36 door Redactie, 2 reacties

Een aanvaller is erin geslaagd het persoonlijke e-mailaccount van James Clapper te hacken, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ook het Yahoo-account van zijn vrouw zou zijn gehackt, zo meldt Vice Magazine, dat door de hacker werd ingelicht.

Volgens de hacker zou hij toegang tot verschillende accounts van Clapper hebben gekregen, waaronder het internet- en telefoonaccount van de inlichtingendirecteur. Hoe de hacker toegang wist te krijgen liet hij niet weten. De groep waar de hacker deel van uitmaakt wist vorig jaar een oud privémailaccount van CIA-directeur John Brennan te hacken. In dit geval gebruikten de hackers social engineering, waarbij werknemers van Verizon en AOL werden misleid.

Reacties (2)
13-01-2016, 12:20 door Anoniem
Grappig dat ze meteen de hackar gingen dissen door te roepen 'ja, het was geen echte hack, het was via social engineering gedaan'....

volgens mij begrijp je dan als (woordvoerder van de) baas van NSA/CIA niet helemaal het concept 'hacking'...
14-01-2016, 09:16 door Anoniem
Iemand die aan de top van de inlichtingendienst staat die Yahoo gebruikt voor zijn persoonlijke e-mail en geen tweefactor authenticatie gebruikt, heeft geen verstand van zaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.