image

Spamhaus: Verizon routeert miljoenen ip-adressen voor criminelen

woensdag 13 januari 2016, 12:28 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse internetgigant Verizon routeert miljoenen IP-adressen voor criminelen, zo beweert Spamhaus, een organisatie die zich inzet tegen spammers. De afgelopen jaren hebben spammers naar grote hoeveelheden IP-adressen gezocht om daarvandaan spam te versturen.

Door de spam vanaf verschillende ip-adressen te versturen proberen ze spamfilters te omzeilen. Het aantal ipv4-adressen wordt echter steeds zeldzamer, waarbij vorig jaar het laatste block ip4-adressen werd toegekend. Omdat spammers niet eenvoudig meer nieuwe ip-adressen kunnen verkrijgen stelen ze vaak ip-adressen die niet door de rechthebbende eigenaren worden gebruikt.

Volgens Spamhaus is er een levendige zwarte markt in de handel van ip-adressen. Om de gestolen blokken met ip-adressen te gebruiken moeten de spammers een internetprovider of netwerk vinden dat deze ip-adressen via een autonomous system number (ASN) naar de rest van het internet kan routeren. Tevens is het belangrijk om een provider te vinden die niet al te streng op verdachte routeringsverzoeken let.

Om de routes van hun gestolen ip-adressen te laten publiceren gebruiken de criminelen vervalste documenten. Daarnaast is het versturen van spam vanaf deze ip-adressen in de Verenigde Staten en veel andere landen een misdrijf. Onderzoekers van Spamhaus hebben meer dan 4 miljoen ip-adressen gevonden die in handen van Amerikaanse cybercriminelen zijn en door de Amerikaanse provider Verizon Communications worden gerouteerd.

De ip-adressen die de spammers gebruiken en door Verizon worden gerouteerd zijn in het verleden aan Chinese en Koreaanse internetproviders toegekend. Volgens Spamhaus is het onwaarschijnlijk dat deze providers, als ze nog bestaan, opzettelijk hun ip-adressen aan de spammers leasen. Sinds juli vorig jaar is Verizon meerdere keren op het probleem gewezen, toch blijven de spammers bij de provider actief. Spamhaus stelt dan ook dat Verizon door deze houding direct verantwoordelijk is voor het faciliteren van spam en cybercrime waar miljoenen internetgebruikers en netwerken de dupe van worden. De provider wordt dan ook nogmaals opgeroepen om schoon schip te maken.

Reacties (1)
13-01-2016, 13:55 door Anoniem
De (voor gewone mensen) verborgen wereld van het Border Gateway Protocol
https://en.wikipedia.org/wiki/Border_Gateway_Protocol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.