image

Meeste IE-aanvallen raken ook Internet Explorer 11

donderdag 14 januari 2016, 11:22 door Redactie, 0 reacties

Afgelopen dinsdag stopte Microsoft de ondersteuning van oude IE-versies, maar uit cijfers blijkt dat ook de allerlaatste IE-versie veelvuldig het doelwit van aanvallers en onderzoekers is. IE-gebruikers op Windows 7 en Windows 8.1 ontvangen voortaan alleen nog updates als ze naar Internet Explorer 11 upgraden.

Voor gebruikers van Windows Vista is IE9 de enige versie die Microsoft nog ondersteunt. Beveiligingsbedrijf FireEye onderzocht het aantal kwetsbaarheden in de verschillende versies van Internet Explorer, alsmede de aanvallen waar de IE-versies op internet mee te maken krijgen. Uit die cijfers blijkt dat het afgelopen jaar in Internet Explorer 11 de meeste kwetsbaarheden werden gevonden en de meeste IE-aanvallen ook tegen Internet Explorer 11 werken.

"Dit laat zien dat zowel aanvallers als onderzoekers zich in grote mate op IE11 richten", zegt Kenneth Johnson. Nu Microsoft alleen nog IE11 op de nieuwere Windowsversies ondersteunt, kan de softwaregigant hetzelfde doen, zo merkt hij op. Daarnaast bevat IE11 verschillende beveiligingsmaatregelen die niet in oudere IE-versies aanwezig zijn. Voor IE-gebruikers is het dan ook verstandig om naar de meest recente versie te upgraden, aldus Kenneth.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.