image

Noorse politie arresteert auteur MegalodonHTTP-botnet

vrijdag 15 januari 2016, 15:59 door Redactie, 1 reacties

De Noorse politie heeft onlangs de auteur van het MegalodonHTTP-botnet gearresteerd, zo meldt beveiligingsbedrijf Damballa. Het bedrijf werkte met de Noorse autoriteiten samen om de auteur van de malware te identificeren en op te sporen.

Het botnet, vernoemd naar een prehistorische haai, werd eind november opgemerkt. Het viel onder andere op omdat het de aanwezigheid van Microsoft .NET vereiste om te werken. Volgens Damballa willen cybercriminelen juist niet afhankelijk van bepaalde vereisten zijn. "En al helemaal niet van .NET", zo stelt het beveiligingsbedrijf. Dat de MegalodonHTTP-bot dit wel vereiste toont dan ook de slechte programmeerkunsten van auteur, zo gaat het bedrijf verder. De malware werd op een forum voor een bedrag van 35 dollar aangeboden, wat het voor sommige partijen aantrekkelijk maakte. Details over de arrestatie en het onderzoek naar de auteur worden door Damballa niet gegeven.

Reacties (1)
15-01-2016, 16:51 door Anoniem
"En al helemaal niet van .NET", zo stelt het beveiligingsbedrijf. Dat de MegalodonHTTP-bot dit wel vereiste toont dan ook de slechte programmeerkunsten van auteur, zo gaat het bedrijf verder.

Gewoon boos dat ze dit pas na zolang hebben gevonden.
Best slim om een alternatieve ontwikkeling te kiezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.