image

ANA: botnets kosten adverteerders 7,2 miljard in 2016

woensdag 20 januari 2016, 13:58 door Redactie, 3 reacties

Botnets van besmette computers kosten adverteerders dit jaar naar schatting 7,2 miljard dollar, zo beweert de Amerikaanse Association of National Advertisers (ANA) in een nieuw rapport (pdf). Criminelen gebruiken de besmette computers voor het plegen van advertentiefraude.

Hierbij lijkt het alsof mensen de advertenties van adverteerders op websites en in video's hebben bekeken of geopend, terwijl het in werkelijkheid computers zijn. De criminelen krijgen echter voor de onterechte impressies en clicks betaald. Daarbij worden verschillende manieren toegepast om het verkeer van de besmette computer op dat van echte mensen te laten lijken, zoals het gebruik van gebruikers hun cookies en de snelheid waarmee de advertenties worden opgevraagd en geopend.

Er zijn echter verschillende manieren voor het plegen van advertentiefraude. Zo komt het ook voor dat websites voor extra verkeer, impressies en clicks betalen, wat in werkelijkheid van een botnet afkomstig is. Ook zetten criminelen nepsites op waar ze het verkeer van het botnet naar toe leiden. Zaken waar de advetentie-industrie volgens de ANA nog geen goed antwoord op heeft gevonden.

Reacties (3)
20-01-2016, 14:09 door Anoniem
Zaken waar de advetentie-industrie volgens de ANA nog geen goed antwoord op heeft gevonden.

Simpel, zet de advertentie's op aparte pagina's en zet ze achter een login- of paywall.

;)
20-01-2016, 15:51 door Anoniem
Dit is positief. Mensen gaan steeds meer adblockers gebruiken en bots gaan steeds meer geld opbrengen voor fraudeurs. Als het zo door gaat, gaat de advertentieindustrie nog wel doorkrijgen dat ze beter kunnen stoppen met al die advertenties.
20-01-2016, 19:41 door Anoniem
Als je de verkeerde mensen uitbetaalt dan deugt je model kennelijk niet. Je moet natuurlijk pas gaan betalen als er
wat verdiend is, bijvoorbeeld er is een aankoop gedaan. Adverteerders betalen toch ook niet per keer dat er iemand
langs een bord loopt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.