image

Beveiligingsexpert HD Moore verlaat Rapid7

donderdag 21 januari 2016, 10:12 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse beveiligingsexpert HD Moore, tevens bedenker van de zeer populaire securitytool Metasploit, verlaat beveiligingsbedrijf Rapid7 en gaat meehelpen met het oprichten van een nieuw durfkapitaalbedrijf. Moore ontwikkelde in 2003 Metasploit, een framework voor het testen van de beveiliging van systemen en netwerken dat inmiddels door veel penetratietesters en securityprofessionals wordt gebruikt.

Zes jaar later in 2009 werd het door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Rapid7 overgenomen. Sindsdien werkte Moore als Chief Research Officer voor het beveiligingsbedrijf. De afgelopen zes jaar groeide Rapid7 van 98 medewerkers naar meer dan 700 nu. Volgens Moore zijn inmiddels alle doelen gehaald die hij in 2009 voor zichzelf stelde.

Eind vorig jaar kreeg hij een aanbieding van een vriend. "Ik besefte dat de rol die hij omschreef een natuurlijke ontwikkeling van mijn carrière in deze industrie is", aldus Moore. Het durfkapitaalbedrijf wat hij gaat helpen opbouwen zal zich op beginnende beveiligingsbedrijven richten, zodat die eerder de markt op kunnen. Toch blijft Moore aan Metasploit werken en actief in de Metasploit-gemeenschap.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.