image

Elektronische betalingen ook in 2015 toegenomen

maandag 25 januari 2016, 12:27 door Redactie, 3 reacties

Nederlandse consumenten pinden in 2015 meer dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte in 2015 met 3,225 miljard opnieuw een record. Ten opzichte van 2014 is dit een groei van 10,7%. Net zoals voorgaande jaren zat de sterkste groei in de pinbetalingen tussen € 0 tot € 10.

Het aantal betalingen tussen € 0 tot € 10 steeg tot een totaal van bijna 1,3 miljard. Dat is 40% van alle pinbetalingen. Binnen dit segment lieten de betalingen van 0 tot € 2,50 een groei zien van 35% ten opzichte van 2014. Dit meldt Betaalvereniging Nederland vandaag.

iDEAL

In 2015 werd 222 miljoen keer met iDEAL betaald, een stijging bijna 25% ten opzichte van 2014. Sinds de introductie van iDEAL in 2005 bedraagt het totaal aantal iDEAL-betalingen 917,5 miljoen. Het toenemend gebruik van smartphones levert hierin een belangrijke bijdrage. Ook kunnen maken buitenlandse webwinkel steeds vaker van iDEAL.

Contactloos

Er wordt ook steeds vaker contactloos gepind. In 2015 werden bijna 135 miljoen aankopen contactloos gepind. Er zijn inmiddels meer dan 15 miljoen contactloze betaalpassen en mobiele telefoons met een betaalapp in omloop. Bij ruim een op de drie betaalautomaten in Nederland kan momenteel ook contactloos betaald worden.

Reacties (3)
26-01-2016, 20:10 door Ramon.C
Lees wel erg veel van dit soort berichten de laatste tijd. Je merkt duidelijk dat ze het bannen van contact geld willen doorzetten. Zoals "Zij" dat toen ook met de Euro deden. De meeste stemden tegen en het nieuws loog over het feit dat er toen der tijd zogenaamd voorstanders en dus meer ja stemmers waren.
27-01-2016, 17:07 door Dirk Geeraerts
Uit de sterkte groei van elektronisch betalen maak ik op dat burgers erop vertrouwen dat hun betaalgegevens goed beveiligd zijn tegen hackers en andere cyberaanvallen. IT-beveiligingsexperts zelf hebben echter weinig vertrouwen in de beveiliging van betaalgegevens door hun organisatie. Zo geven zij de beveiliging van mobiele betalingen op een schaal van 1 tot 10 een 4 of lager. Dit is onvoldoende en moet snel worden verbeterd. Nieuwe betaalmethodes zullen in de nabije toekomst worden geïntroduceerd en organisaties mogen de veiligheid van betaalgegevens niet in gevaar brengen. Het is essentieel dat zij investeren in security-oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden en strengste eisen om veiligheid te garanderen.
30-01-2016, 17:21 door Anoniem
Dat ook het aantal contante betalingen vast met nog veel meer dan 10% is toegenomen, wordt er gemakshalve niet bij vermeld.

De verklaring is: mensen durven wat meer te besteden, en langdurig werklozen + toegenomen aantal niet geregistreerde werklozen en gepensioneerden kopen hun boodschappen niet zoals vroeger één keer in de week,
maar kunnen zich qua tijd nu permitteren om bijna elke dag even voor een kleine boodschap naar de winkel te gaan.
(houdt nl. het lichaam wat in beweging en kom je nog wat onder de mensen)

Anders gezegd: uitgelichte statistieken wekken een valse indruk, en behoren daarmee tot de grootste leugens.
Ramon.C zou daarom wel eens heel dicht bij de werkelijke bedoelingen van dat "valse nieuws" kunnen zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.