image

Samsung dicht kritieke Android-lekken in smartphones

donderdag 28 januari 2016, 09:58 door Redactie, 12 reacties

Samsung heeft weer een beveiligingsupdate uitgerold die kritieke Android-kwetsbaarheden verhelpt. Net als Google hanteert ook Samsung een maandelijkse patchcyclus. De update van januari verhelpt in totaal 16 kwetsbaarheden, waarvan er meerdere als kritiek zijn aangemerkt.

Via een kritiek lek kan een aanvaller zonder al teveel interactie van de gebruiker op afstand code op het toestel uitvoeren. De kritieke kwetsbaarheden die deze maand zijn gepatcht bevinden zich zowel in Android zelf, als de software van Samsung. Twee van de beveiligingslekken waren daarbij specifiek in de Samsung Galaxy S6 aanwezig. Via een kwaadaardig jpg- of bmp-bestand kon een aanvaller geheugencorruptie veroorzaken en zo willekeurige code uitvoeren. Beide problemen waren al bekend voordat Samsung met de update kwam.

Waarbij Google de updates voor de eigen Nexus-toestellen over-the-air aanbiedt, is Samsung een stuk onduidelijker. Zo wordt niet gemeld voor welke modellen de updates precies zijn, maar wordt er gesproken over "vlaggenschipmodellen". Ook wordt niet duidelijk hoe de updates worden uitgerold en wanneer dit zal plaatsvinden. Volgens AndroidCentral is het dan ook belangrijk dat Samsung het proces verbetert, zodat klanten op model en type kunnen zoeken en kunnen controleren of een update al dan niet is uitgerold en waarom er bijvoorbeeld vertraging is.

Reacties (12)
28-01-2016, 10:45 door Anoniem
Daar kun je van vinden wat je wilt, maar deze leveranciers _doen_ er tenminste nog iets aan.

Leuk, als je denkt een aardige goedkope Androïd telefoon te hebben gekocht...

Apple is peperduur, maar daar krijg je wel een veiliger OS voor terug op je telefoon/tablet. Zelfs als dat (nu tenminste nog, ik weet niet hoe lang nog) een gedateerde iPhone 4s of een iPad II is.

Ik zie hier een uitgelezen kans voor Microsoft met Windows 10 op de telefoon. Als ze de patches netjes blijven uitrollen voor het mobile OS (en ik zou niet weten waarom dat niet zou gebeuren) is daar zeker een markt voor.
28-01-2016, 11:07 door Anoniem
Ik reageer nu via mijn Samsung maar het is wel de laatste Samsung ooit. Niet dat het een slecht toestel is, maar 1 jaar oude modellen al niet meer voorzien van veiligheidstartupdates en OS upgrades is mij volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Mooie hardware maar bar slechte ondersteuning op software vlak. Waar een groot bedrijf klein in kan zijn. Dag Samsung!
28-01-2016, 17:12 door Anoniem
Hier hep je toevallug geen last van wanneer je iPhone produkte koop.

Ik reageer nu via mijn iPhone. Niet dat adnroit een slecht toestel is, maar 1 jaar oude modellen al niet meer voorzien van veiligheidstartupdates en OS upgrades is mij volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Mooie hardware maar bar slechte ondersteuning op software vlak. Waar een groot bedrijf klein in kan zijn. Dag Android!
28-01-2016, 18:16 door Anoniem
tweedehands samsung galaxy S3 gekocht van een collega.
Sinds Aug. 2015 geen enkele update ontvangen.

Reden te meer om NOOIT, NOOIT een gloednieuwe smartphone van samsung te kopen.
29-01-2016, 00:54 door Joep Lunaar
Veel type toestellen van Samsung worden goed ondersteunt door CyanogenMod.
Meer over deze alternatieve ROM distributie kun je vinden op cyanogenmod.org.
Succes !
29-01-2016, 06:35 door Anoniem
Samsung Galaxy S5 uit April 2014 krijgt nu nog in 2016 updates en Upgrade naar Android 6
29-01-2016, 09:45 door Anoniem
Hoe zit dat met Cyanogenmod?
Het krijgt nog updates. De laatste update (zover ik weet) patcht het Stagefright lek.

Komen er nog updates? S2 hier.
29-01-2016, 10:32 door Anoniem
Mijn Samsung Galaxy S4 heeft toch meer dan 2.5 jaar lang updates gehad. Of er nieuwe updates gaan komen weet ik niet. Maar qua support vind ik het top! Ja en als je voor een dubbeltje eerste rang wil zitten moet je niet achteraf klagen dat je galaxy ace of Samsung bada toestel geen update meer krijgt.

Bovendien is zoals eerder is genoemd CyanogenMod ook een goed alternatief.

En voor de mensen die de iphone en de iOS platform verheerlijken vreemd dat het ook de zelfde mensen zijn die klagen dat hun iPhone zo traag als dikke stront door een trechter wordt.

En ik zie altijd dat deze appel fanboys op de een of andere manier op op zoek zijn naar reden(en) om de aankoop van de overpriced iPhone toch nog goed te kunnen praten.
29-01-2016, 22:48 door Anoniem
Ben zeer tevreden met mijn Microsoft Lumia 640, het app aanbod is minder als bij Android ja maar de apps die ik handig vindt en leuke spellen zijn beschikbaar. Iphone is te duur naar mijn mening qua prijs/kwaliteit verhouding
31-01-2016, 15:49 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 31-01-2016, 15:49
[Verwijderd]
31-01-2016, 15:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-02-2016, 12:45 door Anoniem
Microsoft op telefoons was al gedoemd/dood toen het begon. Als je op een dood paard wil wedden, ga je gang. Mij lijkt het niet verstandig...
Ben benieuwd hoe jij hier bijkomt? Dit soort Android taferelen zorgt er alleen maar voor dat Lumia wat meer in de smaak gaat vallen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.