image

Windows onder veilige curatele

dinsdag 3 september 2002, 09:25 door Redactie, 2 reacties

Het is niet helemaal duidelijk hoevéél laptops de FBI nu precies kwijt is. De ene bron zegt 400, een andere 600, en de volgende 700. Ook is niet zeker wat gênanter is: het blote feit dat computers met mogelijk gevoelige informatie zoek zijn, of de onzekerheid over het aantal.
Een Nederlands bedrijf heeft een oplossing bedacht om de informatie op laptops beter te beveiligen. (NRC)

Reacties (2)
03-09-2002, 13:07 door Anoniem
Als het aantal inbraken in auto's bekend is lijkt het mij eenvoudig te berekenen hoeveel laptops in NL gestolen worden. Hoeveel van die laptops levert problemen op voor de betreffende organisaties? Dat de FBI notebooks verliest geloof ik direct, maar hoeveel van die 400, 600, 700 (?) machines heeft daadwerkelijk voor het lekken van informatie gezorgd (de FBI gebruikt heus wel cryptografische toepassingen om haar harde schijven te versleutelen)? Kortom, een beetje onduidelijk marketingverhaaltje zonder echte feiten om een nieuw product te promoten. Over dat nieuwe product gesproken: "Een Nederlands bedrijf heeft een oplossing bedacht (?) om de informatie op laptops beter te beveiligen". Wist men niet dat er in NL al volop gebruik gemaakt wordt van versleutelde harde schijven? (PGP Disk, Utimaco, CBE, Pointsec...etc hebben zich reeds bewezen) Veel succes met de verovering van de markt!
03-09-2002, 19:49 door tjboschloo
Nooit gedacht van Herbert Blankesteijn dat hij zo'n stukje zou schrijven in de NRC! Hij kwam altijd zo dom over bij mij en met privacy leek hij ook al niet veel op te hebben.

Natuurlijk zijn de systeemeisen van de http://www.nah6.nl/secure_notebook.html software niet mis! Ik weet niet of HB hier ook op gewezen heeft in zijn artikel want ik maak er de gewoonte van werk van zijn hand niet echt goed te lezen :D

Het lijkt mij niet dat de agenten van de FBI meteen de duurste notebooks krijgen. Want die gaan natuurlijk naar de directie zodat ze er leuk mee kunnen mailen en tekstverwerken ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.