image

Amerikaanse universiteit verplicht Fitbit-fitnesstracker

woensdag 3 februari 2016, 13:27 door Redactie, 9 reacties

Een Amerikaanse universiteit is een programma gestart waarbij studenten worden verplicht een Fitbit-fitnesstracker te dragen. De Oral Roberts University (ORU) heeft al sinds de opening in 1965 een fitnessprogramma dat onderdeel van de opleiding is. Als onderdeel van dit fitnessprogramma waren studenten de afgelopen jaren verplicht om handmatg 'aerobicspunten' in een fitnessverslag bij te houden.

Door de opkomst van 'wearables' hoeven studenten nu alleen een Fitbit-fitnesstracker te dragen. "Het huwelijk van nieuwe technologie met onze fysieke fitnessverplichtingen is iets dat de ORU onderscheidt van andere universiteiten", zegt universiteitspresident William Wilson. Hoewel de Fitbit-fitnesstracker voor nieuwe studenten is verplicht, heeft de universiteit het programma voor alle studenten opengesteld. De Fitbit slaat alle gezondheidsgegevens in de cloud op, waar de universiteit ze kan benaderen. De ORU wil de gegevens onder andere gebruiken om te kijken of er een verband is tussen lichamelijke activiteiten en academisch succes, zo meldt Tulsa World.

Tegenover Vice Magazine laat de universiteit weten dat het Fitbit-model dat de studenten gebruiken hartslag, oefeningen, calorieën, stappen en slaap kan monitoren, maar de universiteit alleen informatie over het aantal stappen en hartslag verzamelt. Studenten hebben daarbij de optie om zich voor het Fitbit-programma uit te schrijven, maar zullen dan hun gegevens weer handmatig moeten noteren. Vooralsnog heeft geen enkele student dit gedaan. Ook zouden er van zowel ouders als studenten geen klachten over de fitnesstracker zijn binnengekomen.

Reacties (9)
03-02-2016, 14:46 door Anoniem
Stappen en hartslag. Dus seks telt ook?
Dat wordt een hilarisch onderzoek, van die Oral Uni.


Schandalige ontwikkeling, open deuren intrappen (fysieke gesteldheid heeft duizend-miljoen-miljard % invloed op functioneren) dmv het gebruik van zo ongeveer de meest intieme gegevens, die je verzamelen kan.
03-02-2016, 14:51 door Anoniem
Verplichte trackers die bijhouden of je wel genoeg beweegt. What could possibly go wrong?
03-02-2016, 15:19 door Anoniem
...echt... ik zou de digitale handtekening van "een stevig robbertje bridge" opnemen, en 24/7 in dat ding streamen.

of op de rug van een konijn plakken.
03-02-2016, 15:20 door vertelheteens
Ik voel aankomen dat een technische student hier zijn studie van kan gaan bekostigen. Bouw een apparaatje dat genoeg rouleert om de tracker voor de gek te houden en je bent binnen.
03-02-2016, 15:37 door Anoniem
Lees op de ORU-site de paragraaf "About ORU" en je begrijpt iets meer van de achtergrond van deze move. Niets voor mij, ik ken mensen genoeg die het prachtig zullen vinden. Ze zullen zich ook weinig zorgen maken om veiligheid en privacy. God ziet immers toch al alles (maar hij slaat niets op - in tegenstelling tot Sinterklaas, maar die heeft nog een boek).
03-02-2016, 16:26 door PietdeVries
Voor degenen die uhm... te lui zijn om even bovenin in 't stukje door te klikken naar de ORU site:

Oral Roberts University (ORU) has maintained a fitness component as a part of their unique Whole Person Education since the University opened in 1965. In past years, students were required to manually log aerobics points in a fitness journal as a part of this fitness program. Through the innovations of Brightspace™ (D2L) and advancements in wearable technology, all incoming students will be tracking aerobics points and fitness through Fitbit™ wearable watches.

Het hele idee achter die school is dus beweging. En waar je dat vroeger met de hand met een lijstje moest bijhouden, kan dat nu met een fitbit. En ja - een stevig robbertje bridge zal goed helpen bij het behalen van je aantal punten voor die dag, net zoals het vastbinden aan de poten van je hond of kat. Maar als je zo graag vals speelt, waarom ga je dan naar deze universiteit?
04-02-2016, 09:50 door Anoniem
LOL ik moet meteen denken aan die reclame met al die mannen aan de bar die de renner verwelkomen met al hun wearables om zijn armen.
04-02-2016, 10:45 door Anoniem
All and all you just another brick in the wall.
https://www.security.nl/posting/459776/Onderzoek%3A+fitnesstrackers+lekken+mac-adres
05-02-2016, 07:04 door Anoniem
Door vertelheteens: Ik voel aankomen dat een technische student hier zijn studie van kan gaan bekostigen. Bouw een apparaatje dat genoeg rouleert om de tracker voor de gek te houden en je bent binnen.
Niet alleen dat je komt ook nog op het nieuws.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.