image

Gegevens 200.000 gebruikers DayZ-forum gestolen

vrijdag 5 februari 2016, 11:40 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers zijn er recentelijk in geslaagd toegang tot de forumdatabase van het computerspel DayZ te krijgen en daar de gegevens van meer dan 200.000 gebruikers te stelen. Dat heeft spelontwikkelaar Bohemia Interactive via e-mail en Twitter bekendgemaakt.

Het gaat om gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden. De wachtwoorden waren zowel gehasht als gesalt, aldus de spelontwikkelaar. Dit zou het lastiger voor een aanvaller moeten maken om de daadwerkelijke wachtwoorden te achterhalen. Op Reddit meldt een lezer dat het forum van de IPBoard-software gebruikmaakt, wat inhoudt dat het hashen via een dubbellaags MD5-algoritme plaatsvond, aangevuld met een salt.

Gebruikers krijgen het advies om hun wachtwoord, als ze het ook voor andere websites gebruiken, daar te veranderen. Om herhaling te voorkomen wordt het inlogsysteem van IPBoard de komende weken vervangen door een Bohemia-account. Dit zou meer veiligheid moeten bieden en soortgelijke incidenten moeten voorkomen. Hoe de aanvallers toegang tot de database van forums.dayzgame.com wisten te krijgen is niet bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.