image

Steam gebruikt onveilige versie Chromium-browser

dinsdag 9 februari 2016, 09:59 door Redactie, 2 reacties

Het populaire spelplatform Steam maakt gebruik van een onveilige en verouderde versie van de Chromium-browser. De Steam-software gebruikt Chromium om webcontent aan gebruikers te tonen. Een gebruiker ontdekte onlangs dat Steam van een verouderde Chromium-versie gebruikmaakt.

De meest recente versie is Chromium 50, terwijl de Steam-versie op Chromium 47 is gebaseerd. Sinds deze versie werden meerdere kwetsbaarheden in de opensourcebrowser verholpen. Daarnaast staat de sandbox, wat een zeer belangrijke beveiligingsmaatregel is om gebruikers te beschermen, in de Steam-versie uitgeschakeld. Valve, de ontwikkelaar van Steam, heeft de problemen inmiddels bevestigd, maar laat niet weten wanneer er een update zal verschijnen.

Chromium is een opensourcebrowser waarop onder andere Chrome, alsmede allerlei andere browsers zijn gebaseerd. Een beveiligingsonderzoeker van Google liet recentelijk zien dat de anti-virusbedrijven Comodo en Avast, die ook een eigen browser op basis van Chromium hebben ontwikkeld, ernstige fouten bij de implementatie hadden gemaakt waardoor gebruikers risico liepen. Via Steam kunnen gebruikers eenvoudig games downloaden en spelen. Het platform heeft meer dan 125 miljoen actieve gebruikers.

Reacties (2)
09-02-2016, 10:12 door Anoniem
Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Steambrowser zwaar aangepast is. Dit omdat ze je zoekresultaten bijhouden vanwege het anticheatsysteem. Zoek jij veel op termen als 'wallhack' of 'aimbot' dan wordt dat meegenomen in je cheatcoefficient.
09-02-2016, 12:12 door Anoniem
Door Anoniem: Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Steambrowser zwaar aangepast is. Dit omdat ze je zoekresultaten bijhouden vanwege het anticheatsysteem. Zoek jij veel op termen als 'wallhack' of 'aimbot' dan wordt dat meegenomen in je cheatcoefficient.
Voordat je iets post, zou het goed zijn je feiten te checken. twee jaar geleden toen dit een hot item was in de steam community, heeft Valve hier een officiële statement over gegeven. Iets wat ze zelden doen over VAC. Zoekterm startpage: valve check browser history. Dan is het wel duidelijk dat wat je zegt totale onzin is. http://www.pcgamer.com/gabe-newell-valve-anti-cheat-does-not-look-at-your-browsing-history/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.