image

Kingston koopt maker versleutelde usb-sticks IronKey

dinsdag 9 februari 2016, 13:57 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse geheugenfabrikant Kingston heeft voor een niet nader genoemd bedrag de usb-technologie en middelen van IronKey overgenomen, fabrikant van versleutelde usb-sticks. IronKey was hiervoor eigendom van Imation. Kingston zal de technologie van IronKey gebruiken om klanten een 'uitgebreider productportfolio' aan te bieden.

Tijdens het integratieproces zullen er geen directe veranderingen worden doorgevoerd aan de manier waarop de 'channel partners' van IronKey zaken doen, zo laat Kingston weten. Waar de usb-technologie van IronKey naar Kingston gaat, is het IronKey Enterprise Management Services (EMS)-platform door encryptie-aanbieder DataLocker overgenomen. DataLocker en Kingston zijn partners van elkaar. Tijdens de RSA Conferentie zal er meer informatie over de overname bekend worden gemaakt.

Reacties (1)
10-02-2016, 21:58 door Anoniem
Leuk allemaal maar wanneer komen ze eens met een read-only fysieke switch in USB sticks, die hun firmware in een ROM gebrand hebben.

Dat zou het aantal mallware infecties enorm terug kunnen laten lopen.

Data op een USB stick versleutelen kan al op zoveel manieren. En als de firmware van de stick besmet raakt, dan heeft deze invalshoek van IronKey geen enkele toegevoegde waarde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.