image

Koenders geeft toespraak over cyberveiligheid in München

donderdag 11 februari 2016, 10:10 door Redactie, 2 reacties

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken neemt vrijdag en zaterdag deel aan de jaarlijkse internationale veiligheidsconferentie in München, waar hij een toespraak over cyberveiligheid zal houden. Het gaat om de Münchner Sicherheitskonferenz, die voor de 52e keer plaatsvindt.

De minister spreekt vrijdagochtend op een bijeenkomst over cybersecurity, waar het ook gaat over de rol die internet speelt bij de verspreiding van terreur. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Nederland een voortrekkersrol op het gebied van cyberveiligheid. Daarbij wordt onder andere gewezen naar de Global Conference on Cyberspace die vorig jaar in Den Haag werd georganiseerd.

"We hebben binnen en buiten Europa te maken met razendsnelle ontwikkelingen die onze dringende aandacht vragen. De conferentie in München komt op een belangrijk moment. Het biedt de mogelijkheid om op hoog niveau van gedachten te wisselen over internationale veiligheid en concrete zaken te bespreken", aldus Koenders. Aan de conferentie nemen circa dertig staatshoofden, regeringsleiders en ministers deel uit onder meer de Verenigde Staten, Rusland en Oekraïne.

Reacties (2)
11-02-2016, 20:32 door karma4
Een minister uit de culturle groep die trots is op het niet weten wat ICT inhoudt gaat iets vertellen over dat onderwerp. Gewoonlijk zijn alleen de toespraken van mensen met die weten waar ze het over hebben pas interessant.
11-02-2016, 23:05 door Anoniem
Koenders heeft geen cybersecurity in zijn portefeuille, hoe kan hij er dan over gaan praten namens Nederland?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.