image

Cyberdreiging geeft CIA-directeur slapeloze nachten

dinsdag 16 februari 2016, 13:38 door Redactie, 4 reacties

De dreiging van cyberaanvallen op de vitale Amerikaanse infrastructuur is één van de zaken waar CIA-directeur John Brennan slapeloze nachten van krijgt, zo laat hij in een interview met het televisieprogramma 60 Minutes weten. Eind vorig jaar kwam Brennan nog in het nieuws omdat een privémailaccount van hem door een tiener was gehackt. Volgens Brennan laat deze aanval zien dat er altijd individuen zijn die toegang tot de privémail van personen kunnen krijgen.

Op dit moment maakt de CIA-directeur zich vooral zorgen over de 'cyberomgeving'. Dit vormt een zeer belangrijke manier voor de vijanden van de Verenigde Staten om de vitale infrastructuur aan te vallen, zo laat hij weten. "Er worden maatregelen getroffen, maar de cyberomgeving is iets dat me 's nachts wakker houdt." Daarbij stelt hij wel dat er een verschil is tussen landen die de intentie hebben om de VS op deze manier aan te vallen en de landen die dit technisch ook kunnen. "De landen die dit willen hebben nog niet de mogelijkheden, anders hadden ze het al wel gedaan."

Privacy

Brennan krijgt ook de vraag of privacy dood is. Daarop laat hij weten dat dit niet het geval is en privacy nooit dood zou moeten zijn. Wel vindt de CIA-directeur het interessant dat mensen altijd naar de overheid wijzen als het gaat om inbreuken op de privacy, maar diezelfde personen zelf hun privacy vrijwillig, al dan niet bewust, opgeven door informatie met bedrijven te delen. "Of ze zijn actief op Facebook of andere social media. Ze beseffen niet dat ze zich op deze manier kwetsbaar voor misbruik maken", zo waarschuwt Brennan.

Reacties (4)
16-02-2016, 14:30 door Anoniem
Huh? Brennan die enkele dingen zegt die daadwerkelijk niet BS zijn ?

#1 facebook + (anti-) social media = privacy... and its gone
#2 individuen komen toch altijd wel 'binnen'


Jammer dat er ook wat mis aannames zijn...

#1 landen die de vs willen en kunnen aanvallen hadden dit wel gedaan als ze het konden...

Nou, nee, er zijn voldoende landen die de VS kunnen en willen nuken, maar doen dit niet omdat:...... juist.. mutual devastation.

Wil niet zeggen dat ze niet af en toe iets zullen doen zoals de VS deed in (toen nog) Rusland, met Tjernobyl. Russische kerncentrales waren in die tijd ontzettend robust gebouwd, dat er tegelijk 2 dingen foutgingen was wel heel toevallig... Niet voor niets worden nu nog steeds Russische raketten gebruikt om ISS te bevoorraden.. Die dingen zijn gebouwd om te blijven werken, niet om 1 dag na de garantie uit elkaar te vallen zoals Amerikaanse en Japanse meuk.

In die tijd was de VS nog boos op Rusland omdat ze ruzie maakten over Afghanistan, Iran, Libie, Libanon, Cambodja, Laos, Ethopie, Angola en Vietnam.

Nu zijn ze weer boos op elkaar. Nu omdat de VS de NATO+Europa continue aan het uitbreiden is richting voordeur Moskou en nu zelfs vriendjes wordt met Cuba, niet alleen omdat ze verkeerd verstuurde raketten terug wilden hebben voordat de Russen het konden bekijken (Hellfire).. Hoe je het voor elkaar krijgt om een raket verkeerd te FedEXen en ook nog eens naar Cuba is mij een raadsel.

Affijn, de landen tussen Duitsland/Oostenrijk en Moskou voelen nu de waarde van kapitalisme dankzij de onhoudbare corruptie en machtslustelingen in landen als Polen, waarbij zelfs voormalig verzetshelden als Lech Walesa zich tegen de pro-westerse overheid keren en dat is een ras-anticommunist.
Kwestie van tijd tot de poppetjes van de EU en VS zich tegen hen gaan keren. Schijnbaar hebben ze niets geleerd van bijvoorbeeld Iran, Iraq, Libanon, Lybie etc etc.
16-02-2016, 15:44 door Anoniem
Indien de beste man werkelijke slapeloze nachten hiervan heeft, dan kan hij beter naar een psychiater gaan, en ander werk zoeken. Al hoef je dit soort geluiden van directeuren van inlichtingendiensten nooit serieus te nemen, overdrijven van zaken is deel van hun vak.
16-02-2016, 17:02 door Anoniem
Ach, de CIA (en aanverwant) doet niet anders dan andermans privacy schenden door (o.a.) andermans mailaccounts te kraken, berichten te onderscheppen etc. etc.

Maar nu zijn eigen mail gehacked werd (rara hoe kan dat, simpel password gebruikt?) is de wereld ineens te klein en wordt alles omgedraaid.

Hij kan beter eens in een spiegel kijken.

Typisch voorbeeld van koekje van eigen deeg!
17-02-2016, 12:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Maar nu zijn eigen mail gehacked werd (rara hoe kan dat, simpel password gebruikt?) is de wereld ineens te klein en wordt alles omgedraaid.

1. Hoe is dat de boodschap die je uit het artikel haalt?
2. De zaak was uitgebreid in de media, het kleinste beetje research had je kunnen leren dat men social engineering gewijs de provider wist te overtuigen om het paswoord te resetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.