image

Amerikaanse Belastingdienst ziet toename phishing-incidenten

vrijdag 19 februari 2016, 12:30 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse Belastingdienst IRS heeft een waarschuwing voor phishing en malware afgegeven, aangezien het aantal incidenten met zo'n 400% is toegenomen. In januari kwamen er ruim 1.000 meldingen van incidenten met malware en phishing binnen, terwijl er dat een jaar eerder nog zo'n 250 waren.

In februari is er al een verdubbeling van het aantal incidenten in vergelijking met vorig jaar waargenomen. In de eerste weken van 2016 zijn er al meer incidenten gemeld dan in heel 2014 en staat de teller al op de helft van het aantal gemelde incidenten in 2015, toen er zo'n 2800 meldingen binnenkwamen. De phishingaanvallen vinden plaats via e-mail, sms-berichten en telefoon. De oplichters proberen ontvangers naar phishingsites te lokken waar geprobeerd wordt om persoonlijke belastinggegevens te stelen.

Fraudeurs gebruiken deze gegevens vervolgens voor het doen van frauduleuze belastingteruggave. "Hoewel er veel aandacht voor de telefoonscams was, maken we ons erg zorgen dat de toename van phishingaanvallen via e-mail meer belastingbetalers bedreigt", zegt commissaris John Koskinen. Hij waarschuwt dat het ook voorkomt dat de phishingsites malware bevatten, waarmee gegevens worden gestolen. Om consumenten alert te maken is de IRS een campagne gestart.

Reacties (1)
19-02-2016, 16:54 door Anoniem
De phishingaanvallen vinden plaats via e-mail, sms-berichten en telefoon. De oplichters proberen ontvangers naar phishingsites te lokken waar geprobeerd wordt om persoonlijke belastinggegevens te stelen.

Daarom is het ook zo belangrijk dat webdesigners & teams zich bezig houden met veilig en logisch overzichtelijk webdesign.
Doe je dat onvoldoende dan geef je misbruikers extra kansen misbruik te maken op basis van je eigen webdesign.
Dat is met name belangrijk voor de meer kwetsbare groepen als het gaat om het gebruik van digitale middelen en internet.

zie ook
https://www.security.nl/posting/461027/Webdesign+en+websecurity
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.