Privacy - Wat niemand over je mag weten

Beveiliging beelden

20-02-2016, 16:34 door Wesley333, 2 reacties
Hoi een vriend van mij was ziek maar kon wel lopen gewoon maar mag niet werken van de dokter 2 weken nu was hij naar een groothandel geweest toen hij in de ziektewet liep zijn baas heeft dat vernomen en heeft camera beelden opgevraagd dus die vriend kreeg ontslag brief met die fotos van die camara beelden bij de kassa waar hij betaalden om dat hij ziek was mag hij daar niet lopen zegt ze baas maar mag de winkel deze beelden zo maar aan ze baas vrij geven
Reacties (2)
20-02-2016, 16:47 door Anoniem
ik denk dat het niet mag, maar dat neemt niet weg dat de baas daar wel een geldig bewijs heeft.
De baas heeft echter een bewijs van dat hij in een bouwmarkt is, en in een bouwmarkt kun je ook ziek zijn.

check even op welke gronden de arts hem ziek verklaard heeft (gebroken rug lijkt me een reden voor ontslag, huiduitslag niet) en of de baas niet gewoon een tijdelijk contract niet meer verlengt.

vriend kan rechtsbijstand bellen of een advocaat.
20-02-2016, 17:19 door cjkos
Volgens mij is die groothandel strafbaar en mag aansprakelijk gesteld worden.

Een bedrijf dat camerabeelden maakt mag die niet zomaar aan anderen verstrekken als de grond waarvoor die beelden gebruikt gaan worden niet stroken met de reden van de opnamen. En het verstrekken van beelden aan particulieren is zelden toegestaan.

Gelukkig bepaald de rechter of zijn baas in zijn recht staat. Als jouw vriend een goede reden had om niet te kunnen werken (depressie, overspannen, werkvloer gerelateerde zaken etc.) dan heb je goede kans dat de rechter met de vriend mee gaat. Was de reden van ziekte iets van ik heb hoofdpijn of de griep, last van zijn rug, dan staat ie wel al iets minder sterk.

Helaas gelden ook illegaal verkregen beelden als bewijslast.

Zoals altijd, als een baas/leidinggevende dit soort privacy schendende acties onderneemt, was er vaak al iets aan voorafgegaan, en zo niet, moet je je afvragen of je voor zo'n baas wil werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.