image

Man hackte Apple-accounts Hollywoodsterren via phishingmails

maandag 22 februari 2016, 11:03 door Redactie, 1 reacties

Een 29-jarige Amerikaanse man heeft bekend honderden Apple- en Gmail-accounts te hebben gehackt, waaronder die van allerlei Hollywoodsterren. De man gebruikte tussen maart 2011 en mei 2013 phishingaanvallen om gebruikersnamen en wachtwoorden van zijn slachtoffers te achterhalen.

De phishingmails die hij verstuurde leken van Apple en Google afkomstig en probeerden ontvangers op een phishingsite in te laten loggen. Zodra slachtoffers hun wachtwoord en gebruikersnaam invoerden, werden die naar de man gestuurd. In totaal wist hij op deze manier 448 gebruikersnamen en wachtwoorden van zo'n 363 e-mailaccounts te bemachtigen.

Na het verkrijgen van de inloggegevens logde hij in op de accounts van zijn slachtoffers. Veel van de slachtoffers waren Hollywoodsterren, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. Via de gehackte e-mailaccounts wist de man 161 naaktfoto's van 13 slachtoffers te bemachtigen, waarvan verschillende bekende filmsterren zijn. De man kan tot een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar worden veroordeeld.

Reacties (1)
25-02-2016, 23:33 door Anoniem
Heeft dit te maken met the fappening?

Ik dacht dat die door brute force gekraakt was...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.