image

VS wil Apple dwingen om dozijn iPhones te ontgrendelen

dinsdag 23 februari 2016, 09:38 door Redactie, 12 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat Apple onderzoekers helpt met veiligstellen van data op een dozijn iPhones, door de passcode te omzeilen, zo meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen. Het gaat om iPhones die bij verschillende strafrechtelijke onderzoeken in beslag zijn genomen.

Het zou niet om terrorisme-gerelateerde zaken gaan. Het lukt onderzoekers niet om toegang tot de iPhones te krijgen. Daarom moet Apple helpen met het omzeilen van de passcode-beveiliging, aldus het ministerie. Iets waarvoor zelfs gerechtelijke bevelen worden overwogen. De iPhones in kwestie zouden een oudere versie van het iOS-besturingssysteem gebruiken, waardoor er minder beveiligingsmaatregelen te omzeilen zijn, zo laat de Amerikaanse krant weten.

Het nieuws volgt op een uitspraak van de rechter vorige week. Die stelde dat Apple firmware moet ontwikkelen waarmee de FBI de passcode van de iPhone van één van de aanslagplegers in San Bernardino via brute force kan achterhalen, zonder dat alle data op het toestel worden gewist. Apple heeft al aangegeven tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Reacties (12)
23-02-2016, 10:27 door PietdeVries
And so it begins...

Volgende week op Security.nl: China dwingt Apple 12 dozijn iPhones te unlocken, India weigert nog langer iPhones op hun netwerk tenzij ook daar de overheid de beschikking krijgt over de backdoor en Rusland biedt 1 miljoen voor de hacker die zelf een soortgelijk tool bouwt.
23-02-2016, 10:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2016, 10:35 door Anoniem
En eerst was het nog eenmalig. Nu al 12-malig...
23-02-2016, 10:36 door Ron625
Het ondergraven van de privacy, waardoor Apple ineens verantwoordelijk gesteld kan worden wanneer het uitlekt?
Gewoon de overheid een rekening sturen van enige miljoenen, met daarna de mededeling dat het (helaas) mislukt is :-)
23-02-2016, 10:54 door Anoniem
Door MAC-user: Eerst moet het ontgrendeld worden voor terroristische misdrijven, daarna voor de 'verdenkingen' ervan, en uiteindelijk - als je lang genoeg wacht - moet de iPhone ontgrendeld worden wegens verkeersovertredingen.

Zo begon het ook met de ID plicht, eerst in OV, Overheids gebouwen en voetbal stadions want: Hooligans.

Later werd de huidige ID draagplicht ingevoerd onder het mom van terrorisme en zou een twee jaarlijkse toetsing krijgen. Heel stilletjes werd draagplicht in toonplicht omgezet en de toetsing.....die is er nooit gekome. Iets wat je nu met deze zaak ook ziet, het begint bij één (de andere is Kinder Porno en tweede criminaliteit) van de magische woorden: Terrorisme en zie er zijn opeens een hoop andere iPhones die ook unlockt moeten worden en zo begint het afglijden heel geleidelijk. Nu dit, morgen inderdaad om een verkeers overtreding of gewoon omdat je wel eens iets strafbaars op je telefoon kan hebben.
23-02-2016, 12:05 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-02-2016, 12:07
[Verwijderd]
23-02-2016, 12:10 door Anoniem
Een ding weet ik wel: als apple nee blijft zeggen, koop ik mooi een iphone.
23-02-2016, 12:26 door Anoniem
Zo is blackberry ook ten onder gegaan, door de sleutels aan een overheid over te dragen onder dwang dat ze anders van de markt werden geschopt.
En we weten allemaal wat dat heeft gedaan met het verrouwen in blackberry
23-02-2016, 13:35 door Anoniem
Inderdaad, eerst dit, dan dat. En welke overheid? Nu de US, morgen UK, als Turkije toetreedt tot de EU ook die? Hacking tools met admin rechten in handen van staatsapparaten die niet schuwen voor waterboarding, buitenrechtelijke executie met drones, valse informatie over weapons of mass destruction, mass surveillance, dragnets en spionage van bevriende staten, volgend jaar wellicht onder leiding van Donald Trump ...
23-02-2016, 14:11 door Anoniem
Kortom: je privacy wordt op geen enkele manier gewaarborgd door welk bedrijf dan ook, want Apple zal uiteindelijk moeten zwichten i.v.m. met de Patriot Act.

Met andere woorden: heb je gevoelige informatie, dan is het ouderwetse A4'tje met codetaal het beste dat er is.
23-02-2016, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: Inderdaad, eerst dit, dan dat. En welke overheid? Nu de US, morgen UK, als Turkije toetreedt tot de EU ook die?

China en Rusland zullen het ook eisen. Die treden niet toe tot de EU. Als er een drie-letterige club het mag, dan volgen straks alle andere 3, 4 en meer of minder letterige clubs in alle landen. En als ze het niet krijgen, breken ze wel in en halen ze het zo op. Denk maar niet dat bijvoorbeeld de FBI dit kan beveiligen. Iedere lokale sheriff wil en kan dat straks. De sleutels hangen dan gewoon naast de USB sticks op het bureau.

Peter
23-02-2016, 18:59 door Anoniem
Door MAC-user:
Door Anoniem: En eerst was het nog eenmalig. Nu al 12-malig...
Ja precies. Nog voordat de inkt droog was, werd de glijdende schaal al geïntroduceerd.
Vandaag is het terrorisme, morgen zijn het belastingperikelen van lease-rijders die om een unlock vragen.

Maar deze is wel ongewoon snel. Gewoonlijk wacht men tot ze hun zin hebben gekregen voor de toezeggingen van beperkingen te schenden, nu wacht men niet eens daar op...

Door Anoniem: Inderdaad, eerst dit, dan dat. En welke overheid? Nu de US, morgen UK, als Turkije toetreedt tot de EU ook die? Hacking tools met admin rechten in handen van staatsapparaten die niet schuwen voor waterboarding, buitenrechtelijke executie met drones, valse informatie over weapons of mass destruction, mass surveillance, dragnets en spionage van bevriende staten, volgend jaar wellicht onder leiding van Donald Trump ...

We hebben nog wel mooier voorbeelden. Neem dit voorbeeld van saboteren van effectieve verdediging tegen een overweldigende meerderheid: http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/20/why-did-lavabit-shut-down-snowden-email, met als klapstuk:

"Then, a federal judge entered an order of contempt against me – without even so much as a hearing. ... without a hearing, I was never given the opportunity to object, let alone make any any substantive defense, to the contempt change. Without any objection (because I wasn't allowed a hearing), the appellate court waived consideration of the substantive questions my case raised – and upheld the contempt charge, on the grounds that I hadn't disputed it in court."

Ook een aardige is hoe de FBI reageerde op de ontdekking professor Rahinah Ibrahim ten onrechte op de no-fly list geplaatst te hebben (https://theintercept.com/2014/02/14/ongoing-abuse-state-secrets-privilege/). Om er maar zeker van te zijn dat niet duidelijk zou worden dat een van hun agenten het vinkje verkeerd zette: "despite his promise in 2009 to do so only in only the most extreme cases, Attorney General Eric Holder tried to block Ibrahim’s case by asserting the state secrets privilege, declaring under penalty of perjury that the information she wanted “could reasonably be expected to cause significant harm to national security.”", "Even when the government found and corrected the error years later, they still refused to allow Ibrahim to return to the country or learn on what grounds she had been banned in the first place.", Uiteindelijke kosten om het verkeerde vinkje recht te zetten: 8 jaar, $300.000,- in court fees en $3.800.000,- in advocaatskosten (http://www.mintpressnews.com/malaysian-woman-becomes-first-freed-from-us-no-fly-list/177141/).

En zulke mensen geloven we op hun woord als ze zeggen dat het echt alleen voor deze keer is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.