image

3,6 miljoen mensen activeren Berichtenbox op MijnOverheid

maandag 29 februari 2016, 12:32 door Redactie, 10 reacties

Ruim 3,6 miljoen mensen hebben inmiddels hun Berichtenbox op MijnOverheid geactiveerd, zodat ze online zaken met de overheid kunnen doen, en elke dag komen er 20.000 bij. Dat heeft de Rijksoverheid bij de campagne voor de inkomstenbelasting over het jaar 2015 bekendgemaakt.

De groei volgt op de aangiftebrief die recentelijk werd verstuurd. De meeste mensen ontvangen bij de brief ook een folder met uitleg over het activeren van hun MijnOverheid-account met Berichtenbox. Het was hierdoor de verwachting dat meer mensen hun account zouden activeren, wat ook het geval lijkt te zijn. Eind januari stond de teller nog op 3 miljoen. Ondanks de groei van het aantal geactiveerde Berichtenboxen blijven er volgens de Belastingdienst altijd mensen voor wie digitaal een te grote stap is.

"Deze groep wordt weliswaar steeds kleiner, maar de Belastingdienst blijft goed in de gaten houden wat deze groep precies nodig heeft aan hulp en ondersteuning. Op basis van onder andere wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Twente en signalen van maatschappelijk dienstverleners, zorgen we voor passende hulp en ondersteuning", zo stelt de fiscus.

Aangiftediskette

Dit jaar hebben acht miljoen mensen een uitnodiging ontvangen om online aangifte te doen. "Nu iedereen online aangifte kan doen is er een einde gekomen aan de oude manier van digitaal aangifte doen", aldus staatssecretaris Wiebes van Financiën. Deze digitale aangifte begon twintig jaar geleden met de aangiftediskette, die al snel werd opgevolgd door een programma dat mensen op hun computer konden downloaden. Sinds dit jaar doet iedereen online aangifte inkomstenbelasting via MijnBelastingdienst of de app Aangifte 2015.

Reacties (10)
29-02-2016, 12:49 door Anoniem
Gelukkig hebben de meeste mensen dit dus (nog) niet gedaan. Eens kijken of dat zo blijft.
29-02-2016, 14:00 door Anoniem
gelukkig gaan de meeste gemeentes ook met hun tijd mee. Gemeente belastingen kon ik ook gemakkelijk downloaden bij de berichtenbox. Geen aparte vage website meer. Gewoon een goede en duidelijke website.

Ik hoop dat er snel meer aangekoppeld wordt want dit werkt gewoon gemakkelijk.

1 overheid, zoals het ook zou moeten....
29-02-2016, 14:05 door Anoniem
Hoe denken ze iedereen die niet akkoord gaat met de algemene voorwaarden dan eigenlijk te 'helpen'?

Wel goed om te zien dat tot nu toe de meerderheid zijn/haar verstand gebruikt en dit idiote, slecht doordachte, onbetrouwbare en onveilige product links laat liggen...
29-02-2016, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: 1 overheid, zoals het ook zou moeten....

Dat is al tijden lang een project, maar gaat door vele overheidsorganisaties niet gehaald worden http://www.digitaleoverheid.nl/digitaal-2017
29-02-2016, 15:21 door Anoniem
elke dag komen er 20.000 bij... dat zijn zeker migranten of roemeense oplichters dan...
want de meeste nederlanders hebben nu toch wel in de gaten hoe dat zit met de combinatie ICT en overheid (cq Belastingdienst).
29-02-2016, 20:36 door Anoniem
Het lijkt me niet echt een prestatie om 3,6 miljoen mensen een berichtenbox te laten activeren als het alternatief is de nadelen te aanvaarden van geen berichten te kunnen ontvangen (hetgeen betekent: Behandeld worden als een belastingontduiker). Dat zegt dus niets over het succesvol zijn van het product.
29-02-2016, 22:17 door Anoniem
Wat is het voordeel hiervan nou eigenlijk. Het schijnt best een dingetje te zijn (en ik zou een hele goede gok kunnen doen naar wat het nu precies is en wat ik er aan zou kunnen hebben) maar ik heb het idee dat dit helemaal niet leeft (ik heb verder ook geen brief gezien).
Ik vind DigiD redelijk werken en misschien zou ik zo'n berichtenbox gebruiken als ik precies wist wat de voor- en nadelen waren, maar voor nu laat ik dit lekker langs me heengaan.
01-03-2016, 11:08 door Anoniem
Door Anoniem: ........ zou ik zo'n berichtenbox gebruiken als ik precies wist wat de voor- en nadelen waren,...............

Voordelen: Geen
Nadelen: jij bent nu verantwoordelijk voor het op tijd kijken op een systeem van een ander en daar ook nog eens actie op ondernemen, zelfs als deze digitale onzin verkoopt..

Voorbeeld..
Jij gaat 1 maand met een reality TV show mee doen. op de 1ste dag ontvang jij een belasting aanslag van 3 miljoen euro. Had 30000 euro moeten zijn maar de belastingdienst en de automatisering zetten de komma verkeerd neer.
Tegen de tijd dat je klaar bent met de survivallen op een eiland ben je zwaard de sjaak.

Voorbeeld 2
Door een caching probleem in je browser of een bug in de website zie je geen updates, jij denkt dat alles goed is...
NOT..

Als je nou papieren enveloppen had, dan had je wellicht de eerste gemist, misschien de waarschuwing maar iemand van de TV zender had je post wel effe gescanned, en blauwe enveloppen vallen op.
01-03-2016, 12:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-03-2016, 16:39 door Anoniem
20:36 door Anoniem: (hetgeen betekent: Behandeld worden als een belastingontduiker).
Kreeg gisteren de papieren aangifte formulieren weer in de bus. Weer iemand die niet als belastingontduiker wordt behandelt maar als iemand de gebruik maakt van zijn wettelijk recht om zonder DigiD te werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.