image

Voormalig Google-directeur Schmidt leidt adviesraad Pentagon

donderdag 3 maart 2016, 09:58 door Redactie, 2 reacties

De voormalige directeur van Google, Eric Schmidt, is voorzitter geworden van een nieuwe raad die het Pentagon over technische en bedrijfszaken zal adviseren. De Defensie Innovatie Adviesraad moet voor een betere samenwerking tussen het bedrijfsleven en de publieke sector zorgen.

De adviesraad zal ook adviseren over zaken waar bedrijven uit Silicon Valley veel ervaring mee hebben, zoals prototyping, iteratieve productontwikkeling, complexe data-analyse bij zakelijke beslissingen, het gebruik van mobiele en cloudapplicaties en het organisatorisch uitwisselen van data. De adviesraad zal geen advies over militaire operaties of strategie geven.

Schmidt, voormalig directeur van Google en tegenwoordig voorzitter van Alphabet, het moederbedrijf van Google, leidt de adviesraad. Defensieminister Ash Carter en Schmidt zullen gezamenlijk de overige leden van de adviesraad selecteren. Volgens het Pentagon beschikt Schmidt over een unieke kijk op de nieuwste bedrijfsontwikkelingen om innovatie en het belang van technologie binnen organisaties te gebruiken en te bevorderen.

Reacties (2)
03-03-2016, 10:20 door Anoniem
Dat is slecht nieuws. Schmidt is een engerd voor wat privacy aan gaat. Daar heeft hij helemaal niks mee.
03-03-2016, 17:07 door Anoniem
"Volgens het Pentagon beschikt Schmidt over een unieke kijk"

topman Eric Schmidt zei ooit: ‘If you have something that you don’t want anyone to know, maybe you shouldn’t be doing it in the first place.’
https://www.bof.nl/2012/02/03/kun-jij-op-een-google-vrij-dieet-wij-gaan-het-proberen/

Heel uniek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.